Общество

Ученици на СУ „Вичо Грънчаров” ще имат изнесени часове в Музея

  14:07, 14 Nov 19
Ученици на СУ „Вичо Грънчаров” ще имат изнесени часове в Музея

СУ „Вичо Грънчаров” спечели финансиране от Министерството на образованието за своя проект за изнесено обучение в Горнооряховския исторически музей. Училището кандидатства по Националната програма „Осигуряване на съвременна образователна среда”, Модул „Културните институции като образователна среда” и е единственото в Горнооряховска община със защитен проект по тази програма.

Стойността на проекта е 1826 лв. В дейностите ще бъдат обхванати 165 деца от 5, 6 и 7 клас с четирима ръководители – Михаела Антова и Пепа Колева – преподаватели по Български език и литература, Евдокия Карагеоргиева – преподавател по География и икономика и Росица Петрова – преподавател по История и цивилизации.

Партньор на училището по този проект е Историческият музей, който ще предостави своите зали за изнесеното обучение на децата. Първият урок ще е на 26 ноември от 17.30 часа, когато Росица Петрова ще запознае учениците от 7 „а” клас с темата „Героизмът на нашите съграждани от фамилия Грънчарови”. По проект всички ученици от 5 до 7 клас ще имат по два часа в Музея, като в изнесеното обучение са включени не само уроци по история, но и по български език и литература.


Ключови думи