Четвъртък, 06 Oct 2022
            
Общество

Библиотеката кани на концерт на Васил Петров по случай 130-та си годишнина

  13.11.2019 16:49
Библиотеката кани на концерт на Васил Петров по случай 130-та си годишнина

Утре, 14-ти ноември, четвъртък от 18,30 часа в МДТ „Константин Кисимов” за търновци ще пее Васил Петров заедно с Биг бенда на Велико Търново. Концертът е подарък от РБ „П. Р. Славейков” по повод 130-та годишнина от учредяването на първата обществена библиотека във Велико Търново. Тогава се очаква да присъства  и зам.-министърът на културата Амелия Гешева и да връчи  официално наградата на екипа на Регионалната библиотека – почетния знак „Печат на цар Симеон Велики“ – златен, грамота за принос в развитието и популяризирането на българската култура и изкуство. Входът е свободен.

Големият юбилей е съпроводен и с провеждането на Осемнадесета национална научна конференция "Библиотеки – четене – комуникации" с международно участие. Очакват се специалисти от България, Сърбия, Турция, Северна Македония и Русия. Темите, които ще се дискутират са прилагането на библиотечното законодателство, авторското право и сродните му права в работата на библиотеките.  Конференцията е двудневна, ще се проведе в Библиотеката, а откриването й е също в утрешния ден.

В рамките на конференцията ще бъде отбелязана и 70-годишнината от рождението на проф. д-р Елена Георгиева, една от основателките на катедра „Библиотекознание“ и неин дългогодишен преподавател.

 


Ключови думи
Васил Петров пее концерт търновци Библиотеката
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати