Събота, 13 Мар 2021
            
Спорт

„Локомотивецът” Стефан Чукурлиев беше избран от Академията на „Интер” и посети Милано

  13.11.2019 15:35
„Локомотивецът” Стефан Чукурлиев беше избран от Академията на „Интер” и посети Милано

Шест български момчета изживяха емоцията да се докоснат до футболните легенди на „Интер” на митичния „Сан Сиро” в Милано. Сред тях беше и „локомотивецът” Стефан Чукурлиев, който е роден 2009 г., но е основен състезател на отбора от набор 2008 г.

Младите таланти впечатлиха най-много италианските и български треньори по време на тазгодишното издание на Inter Academy Camp Bulgaria. Наградата им за старанието по време на лагера бяха трите дни в Милано.

Пет от децата - Стефан Чукурлиев, Иван Караборунски, Теодор Хаджиев, Доминик Стоянов, Викторио Таукчиев, получиха правото си като най-добре представили се на кампа. Към тях се присъедини и Здравко Петров от Бяла, където се провежда лагера на „Интер” в България. Неговото пътуване бе осигурено от официалния фен клуб на Интер в България.  Децата посетиха централата на „нерадзурите“, разгледаха залата с трофеи, стъпиха на митичния „Сан Сиро“ и гледаха на живо двубоя от италианската Серия „А“ между Интер и Верона, завършил с победа на домакините.

В тазгодишното издание на Inter Academy Camp Bulgaria, който се проведе между 30 юли и 4 август в Бяла, Варненско, взеха участие 111 деца. За втора поредна година детският футболен лагер на „Интер” се радва на огромен интерес. Той се организира от ФК „Интер” и Сдружение „Бъдеще чрез спорт“. Миналата година пет деца отпътуваха за Милано. По същия начин и тази есен организаторите осигуриха пътуването и поеха всички разходи младите футболни таланти от България.

Стефан Чукурлиев е от Русе, но вече четвърта година тренира с „Локомотив” и е част от отбора, воден от Мирослав Гавазов. Много е старателен в тренировките, помага и на по-малките и ако запази това желание да се учи и развива, ще има голямо бъдеще в спорта, похвали своя възпитаник Мирослав Гавазов. Освен всичко друго Стефан е отличен ученик, така както и повечето от нашите момчета. Освен във футбола, те са добри и в много други области,участват в олимпиади, печелят отличия. И това е защото са научени да полагат труд. Имаме идея да направим една паралелка за такива даровити деца, за да могат те да учат и да тренират заедно. Нашата цел е не само да ги изградим като добри футболисти, но и да бъдат стойностни хора. Искаме да им покажем, че като се трудят, ще успеят във всяко едно начинание, казва младият треньор. В същото време той не крие, че би искал добрият пример на Стефан да бъде последван и от други момчета, които не са от Горна Оряховица, но биха избрали горнооряховската футболна школа.


Ключови думи
Локомотив Чукурлиев Интер
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати