Събота, 13 Мар 2021
            
Други

Балет „Калина“ спечели поредица от награди от Балканската спартакиада за Купа „Търновска царица“

  13.11.2019 09:50
Балет „Калина“ спечели поредица от награди от Балканската спартакиада за Купа „Търновска царица“

Балет „Калина” при НЧ „Напредък 1969” в Горна Оряховица, ръководен от Калинка Генова и с хореограф на соловите танци на балета 16-годишният световен шампион по танци от 2019 Денислав Иванов, спечели четири първи места, две втори, едно трето и две четвърти места от Балканската танцова спартакиада за купа „Търновска царица”- 2019. Спартакиадата бе проведена в ДКС „Васил Левски“ във Велико Търново под патронажа на кмета Даниел Панов. Първо място и купа за танца „Огнени създания” в стил шоу денс спечели малката група на „Калина“. Танцът по хореография на Александра Драгова бе избран за участие в Гала вечерта на Балканската спартакиада.

В индивидуалната надпревара първи места взеха Габриела Мерджанова за танца й „Тъмни мисли” по хореография на Денислав Иванов в стил шоу денс, категория деца и Кристина Георгиева и танцът й „Сирак” по хореография на Денислав Иванов в стил шоу денс, категория юноши, като този танц също бе избран за участие в Гала вечерта. Кристина Георгиева спечели още едно първо място – за танца й „Аll human is error” по хореография на Александра Драгова в стил модърън, категория юноши.
Кристина Георгиева се нареди сред победителите и в стил акробатик денс. Тя стана втора с „Халюцинации” по хореография на Александра Драгова, категория юноши. С второ място е и Ирен-Мари Дочева за „Изгубена в любов” по хореография на Александра Драгова в стил характерен танц, категория юноши.
Ирен-Мари Дочева и танцът й „Уверена” по хореография на Денислав Иванов в стил джас танц, категория юноши, бе класиран на трето място.
С две четвърти места е Рая Панова – за танца й „Фея Щедрост” в стил класически балет с вариация, категория деца и за „Изгубена сред спомени” по хореография на Денислав Иванов в стил модърн, категория деца. Рая стана пета със „Салавушка” по хореография на Денислав Иванов в стил характерни танци, категория деца.
За седмо място се пребори Мариела Йорданова с „Отвъд реалността” по хореография на Денислав Иванов, категория юноши. Осма стана Деница Димитрова с „Изолирана” по хореография на Денислав Иванов , категория юноши. Достойно се представи и Росиана Токмакчиева с танца „ Анатомия на тайните”, стил модърън по хореография на Денислав Иванов.

Трио „Деница, Габриела и Марина” и танцът му „Проблясък завинаги” в стил модърн бе класирано на четвърта позиция.

На художествения ръководител Калинка Генова организаторите на Балканската спартакиада връчиха диплом за висок професионализъм.


Ключови думи
Балет "Калина" Търновска царица
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати