Вторник, 27 Сеп 2022
            
Местни избори 2019

Пет часа броиха горнооряховските бюлетини в Административния съд, утре продължават

  12.11.2019 18:13
Пет часа броиха горнооряховските бюлетини в Административния съд, утре продължават

Пет часа състав на Административния съд във Велико Търново преглежда невалидните бюлетини от първия тур на изборите в Горнооряховска община. Броенето продължава и утре от 10,30 часа.

Делото е образувано по жалба на коалиция „БСП за България, АБВ, Движение 21”. Мотивите за жалбата са огромния брой невалидни бюлетини в повечето секции в Горнооряховско. Съдията по делото Ивелина Янева поиска да й бъдат предоставени невалидните бюлетини от 55 секции от всичко 67 в общината, за да извърши лично оглед.

Общинската избирателна комисия – Горна Оряховица представи четири чувала с бюлетини, които бяха прегледани днес. „Като основен порок е констатирано отразяване на вот за преференция на кандидат без отбелязване на политическата партия, за която е тази преференция. Доколкото протоколите от осем изборни секции не са представени с административната преписка, ОИК – Горна Оряховица е задължена да ги представи ведно с недействителните бюлетини до следващото съдебно заседание, което е насрочено за 13.11.2019 г. от 10:30 часа”, се съобщава на сайта на Административния съд.

Намерени са двайсетина спорни бюлетини, някои от които биха могли да бъдат признати за валидни, споделят присъствали на повторното броене. На фона на над 4000 невалидни бюлетини обаче това по никакъв начин няма да се отрази на резултатите от изборите.


Ключови думи
касиране избори
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати