Понеделник, 26 Сеп 2022
            
Общество

Илия Ников от ОУ „Иван Вазов” е с втора награда от Национално състезание по физика

  12.11.2019 13:42
Илия Ников от ОУ „Иван Вазов” е с втора награда от Национално състезание по физика

Девет ученици на ОУ „Иван Вазов“ бяха единствените представители на община Горна Оряховица в Есенното национално състезание по физика, което се проведе във Велико Търново от 8 до 10 ноември 2019 г. Състезанието се организира от Министерство на образованието със съдействието на Община Велико Търново. Над 300 участници от цяла България, разпределени в шест състезателни категории, премериха знания и умения за разрешаване на казуси в областта на физиката. Илия Генчев Ников, седмокласник от ОУ „Иван Вазов“ се нареди сред най-добрите физици в страната и бе удостоен с втора награда, връчена му на официална церемония в Залата на Община Велико Търново.

На закриване на националното състезание присъстваха представители на МОН, РУО- Велико Търново, ръководители и ученици от 20 области в страната.

Отборът на младите физици заедно с техния ръководител Димитър Стоянов, преподавател по физика в ОУ „Иван Вазов“, доказаха още веднъж формулата на Айнщайн - Е=mc2 - масовото сплотено участие има еквивалентно количество енергия за достойно представяне на състезания от такъв ранг.


Ключови думи
оу иван вазов физика
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати