Сряда, 28 Сеп 2022
            
Общество

Център „Амалипе“ отбелязва Деня на толерантността

  12.11.2019 13:38
Център „Амалипе“ отбелязва Деня на толерантността

Център „Амалипе“ ще отбележи Международния ден на толерантността на 16 ноември 2019 г. с кампании в страната. Събитията се организират от Центровете за развитие на общността – структури на „Амалипе“, формирани в 15 общини, заедно с местните клубове за развитие и училища, участващи в образователната програма „Всеки ученик ще бъде отличник“, както и преподаватели, студенти, представители на институции, граждани, активисти и приятели.

Във Велико Търново събитието е насрочено за 15 ноември. От 11.00 ч. младежи и доброволци към Център ,,Амалипе“ ще раздават пред сградата на Община Велико Търново флаери и балони с толерантни послания, а всеки минувач ще може да напише на флипчарт какво е да си толерантен.  

Също на 15 ноември образователният медиатор, заедно с Ученическия съвет, ще отбележат Международния ден на толерантността и в Стражица. СУ „Ангел Каралийчев“ ще бъдат раздавани на ученици и учители лентички с послания за толерантността. След това, заедно с Родителския клуб, ще бъде разговаряно по темата - как да възпитаваме в детето и предизвикваме във възрастните отзивчивост и деликатност по отношение на другите хора, грижовност и съчувствие към връстниците и към възрастните.

Образователните медиатори към ,,Амалипе“ в Павликени Никола Георгиев, Стефан Стефанов и Златко Георгиев ще отбележат Международния ден на Толерантността 16  ноември. Събитията ще бъдат в гр. Бяла черква, Павликени и с. Батак. Медиаторите и хората, които са в родителския клуб, ще раздават послания за толерантността.


Ключови думи
Амалипе Ден на толерантността
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати