Понеделник, 15 Мар 2021
            
Местни избори 2019

Димитър Николов е новият председател на Общинския съвет в Горна Оряховица

  11.11.2019 13:18
Димитър Николов е новият председател на Общинския съвет в Горна Оряховица

Горнооряховският Общинскси съвет за мандат 2019 – 2023 г. днес взе първото си решение. Минути след като се заклеха, съветниците избраха за председател на местния парламент Димитър Николов. Това стана от втори опит, след като първият предложен от ГЕРБ за поста – адвокат Деница Цветанова, не събра нужните гласове. Тя бе подкрепена от 16 души, а 15 се оказаха празните пликове. Номинацията на Димитър Николов също бе направена от ГЕРБ, от чиято гражданска квота той стана и общински съветник за втори мандат. В миналия Николов бе председател на Постоянната комисия за младежта и спорта. Димитър Николов е журналист и издател на най-голямата извънстолична пресгрупа, икономист, има завършена магистратура в сферата на човешките ресурси, председател е на Българската асоциация на регионалните медии и на Съюза на журналистите в Горна Оряховица. Новият председател бе подкрепен от 17 от колегите си в ОбС.
Благодаря на тези, които гласуваха за мен, но и на тези, които не ме подкрепиха. Тази година за мен това е втори избор, след като през юни оглавих Българската асоциация на регионалните медии. Интересното тогава беше, че бях предложен от колега от Управителния съвет, който преди 8 г. гласува срещу мен като член на Управителния съвет. Няма какво да се лъжем – всички сме тук малко или много в резултат на личната си амбиция. Гражданите на община Горна Оряховица очакват от нас да впрегнем тази своя лична амбиция в полза и за благоденствието на нашия град и нашата община. Изборите ни показаха, че горнооряховчани очакват повече и че жителите на населените места заслужават повече. Никога не съм чакал на Общината, възпитан съм да работя за нея. И вместо да проклинаме тъмнината, нека запалим свещ, бяха първите думи на новоизбрания председател на ОбС в Горна Оряховица.
Във всичките си действия да се ръководят от интересите на горнооряховчани и да работят за тяхното благоденствие се заклеха днес кметът на общината инж. Добромир Добрев, кметовете на кметства и общинските съветници. На всички тях областният управител проф. Любомира Попова поръча да не забравят предизборните си обещания и да работят като едно семейство за жителите на общината. Същото им пожела и зам.-председателят на Общинската избирателна комисия Мариян Терзиев, връчвайки удостоверенията на избраните.
Вярвам, че ще оправдаем очакванията на жителите на община Горна Оряховица, каза кметът инж. Добромир Добрев, официално встъпвайки в третия си мандат. Той получи символите на града – огърлие и ключ, от временно изпълняващата дейността кмет инж. Деница Коева.
Когато човек поеме властта, дадена му от Бога, нека не забравя, че тя е отговорност. Никакъв човек не е този, който не прави света по-добър, припомни латинската сентенция отец Зоран Мамучевски, благославяйки кметове, съветници и всички останали горнооряховчани. На хората, които поемат местната власт в общината, той заръча да умножават талантите си в името на другите. Бог да укрепи ръцете и сърцата ви, благослови отец Зоран.
Според правилата, тържественото заседание на Общинския съвет води доайенът сред съветниците – в случая инж. Павлинка Николова. Тя апелира към колегите си заедно да бъдат на нивото на очакванията на горнооряховчани. 


Ключови думи
Димитър Николов ОбС председател
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати