Неделя, 02 Oct 2022
            
Общество

Аврам Агов получи награда като едно от 49-те вдъхновяващи лица на Ванкувърския университет „Лангара”

  08.11.2019 11:16
Аврам Агов получи награда като едно от 49-те вдъхновяващи лица на Ванкувърския университет „Лангара”

Долнооряховчанинът Аврам Агов е сред лауреатите на специална награда, учредена от Ванкувърския университет „Лангара” в чест на една специална годишнина. 49 изявени личности, свързани по някакъв начин с университета, получиха отличието на специална церемония на 6 ноември. На тържеството присъстваха много възпитаници на „Лангара”, които са оставили трайна следа в историята на страната. Сред празнуващите беше бившият кмет на Ванкувър Сам Съливан, който е бил студент в „Лангара”. Първата жена министър председател на Канада Ким Кемпбъл също е учила в университета.

Ванкувърският университет „Лангара” е едно от най-големите висши учебни заведения в провинция Британска Колумбия с 22 000 студенти. Започва програми през 1965 г. като част от „Сити колеж”. През 1970 г. се мести на 49-то авеню във Ванкувър. И понеже тази година е 49-та годишнина от това начало, университетът учреди специална награда за 49 лауреати - пионери (основатели на програми), успели бивши студенти в различни области като бизнес и изкуство, бивши и настоящи служители с принос към общността и за промяна на облика на университета.

„Горди сме да представим 49 лангарчани - носители на промени, основатели и визионери, които са оказали влияние върху Колежа и в общността през последните 49 години. От бизнес лидери до театрални директори, застъпници на общността до изследователи и отдадени служители, 49-те са вдъхновение. Те са част от нашата история и ние се гордеем, че сме част от тяхната”, се казва в анонса на Университета за наградата.

Роденият в Долна Оряховица Аврам Агов е преподавател във факултета за изучаване на Азия. Наградата му се дава не само за изследователската и преподавателската работа в Университета, но и заради участието му в хуманитарните мисии на Фондация „Юджин Бел”, която се бори с туберкулозата в Северна Корея.


Ключови думи
аврам агов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати