Събота, 01 Oct 2022
            
Спорт

Футболистите на ПГЛПИ „Буров” са общински шампиони

  08.11.2019 10:25
Футболистите на ПГЛПИ „Буров” са общински шампиони

Отборът на ПГЛПИ „Атанас Буров“ спечели общинското първенство по футбол – първи етап от Ученически игри 2020 във възраст от VIII - X клас. Водени от младия треньор и учител Иван Сапунджиев, „буровци” се представиха повече от добре срещу силни съперници.

В първата среща те се изправиха срещу коравия отбор на СУ „Георги Измирлиев“, в който играе звездата на „Локо” Янислав Цачев. В 28-та минута на мача именно Цачев отбеляза красив гол от пряк свободен удар, а в 42 минута младият талант на ОФК „Локомотив” Кристиян Дечев изведе Стефан Илиев, който изравни за 1:1 с прецизен удар в долния десен ъгъл. След почивката отново Илиев със самостоятелен пробив отляво и силен удар покачи за 2:1. В 61-та минута Янислав Цачев изпълни пряк свободен удар от 35 метра и изравни за 2:2. Пет минути по-късно влезлият като резерва Вилиян Филев направи самостоятелен пробив отляво и асистира на включилият се Божидар Богданов за 3:2. В 80-тата минута отново Кристиян Дечев изведе капитана Емилиян Николов и той оформи крайното 4:2 за гимназия „Буров”.

Във втората си решителна среща учениците на гимназия Буров се изправиха срещу отбора на ПГЕЕ „ М. Ломоносов. Още в 25-та минута Стефан Илиев с топовен изстрел по диагонала от 25 метра намери горния десен ъгъл на домакините. Защитниците на „Буров” не позволиха на домакините да създават положения. В 58-та минута влезлият като резерва Вилиан Филев покачи за 0:2 с  красив гол. В 72-рата минута Дечев проби през центъра, излъга още двама и изведе капитана на отбора Емилиян Николов и той не сгреши за крайното 0:3.

Мачът между ПГЕЕ „М. Ломоносов“ и СУ „Г. Измирлиев“ завърши при резултат 0:1.
И така трети в надпреварата станаха учениците от ПГЕЕ „ М. Ломоносов” с две загуби, втори се класира отборът на СУ „Г. Измирлиев“ с една победа и една загуба, а момчетата на ПГЛПИ „Атанас Буров“ са шампиони без загуба. Стефан Илиев стана голмайстор на турнира, а Кристиян Дечев взе приза за най-полезен играч. С победата в общинското първенство отборът на ПГЛПИ „Атанас Буров“ се класира за областният етап на Ученически игри. 


Ключови думи
ПГЛПИ Буров футбол
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати