Събота, 01 Oct 2022
            
Други

Кметът на Свищов Генчо Генчев с Голямата награда за изключителен принос към българското читалище

  02.11.2019 11:38
Кметът на Свищов Генчо Генчев с Голямата награда за изключителен принос към българското читалище

Съюзът на народните читалища връчи своите 12-ти по ред награди "Следовник на народните будители". Кметът на Свищов Генчо Генчев, получи специалната национална награда на името на проф. Иван Шишманов за изключителен принос за развитието на българските читалища и отстояване висотите на човешкия дух.

"...Повече от щастлив съм, че на днешния светъл празник имах честта да бъда в Народната библиотека "Св. св. Кирил и Методий" в София, сред едни от най-именитите светила в днешната българска наука и култура.  Тази награда посвещавам на Свищов и читалищата в общината, за които винаги съм давал всичко от себе си, за да бъдат на нужната висота...", каза при получаване на наградата г-н Генчев.

Събитието се проведе в Националната библиотека "Св. св. Кирил и Методий" в София, на което присъстваха и много интелектуалци.

Припомняме, че на 30 януари 1856 г., именно в Свищов е основано първото българско читалище - Читалище „Еленка и Кирил Д. Аврамови“ от Димитър Начович, Христаки Филчов, Емануил Васкидович и Георги Владикин.


Ключови думи
кмета на Свищов читалище Голяма награда принос
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати