Вторник, 27 Сеп 2022
            
Общество

Зарка Гайдарова от СУ „Вичо Грънчаров” получи награда „Константин Величков”

  01.11.2019 14:56
Зарка Гайдарова от СУ „Вичо Грънчаров” получи награда „Константин Величков”

Началният учител от СУ „Вичо Грънчаров” Зарка Гайдарова е сред осемте отличени педагози с наградата „Константин Величков”. Наградата се връчва от МОН ежегодно в навечерието на 1 ноември – Деня на народните будители. Отличават се хора с принос към образователната система в няколко категории. Номинацията става от директорите на училищата, пресява се от Регионалните управления на образованието и се определя от Министерството. Тази година до МОН стигнаха 69 номинации, а наградените са 8. Отличията им бяха връчени в навечерието на празника от зам. министъра Таня Михайлова.

В категорията „Работа с ученици с изявени дарби” е отличена Зарка Гайдарова от Средно училище "Вичо Грънчаров" - Горна Оряховица. Учителката развива таланта на децата в областта на математиката и прилага  иновативни подходи в обучението.

Благодаря на на директора на училището Нели Атанасова за номинацията и на доверието на РУО – Велико Търново. Най-вече благодаря на страхотния  екип, с който работя, защото заедно създаваме млади и мотивирани хора. Младите трябва да бъдат вдъхновени и да следват народни и културни идеали, сподели наградената учителка. Едно от условията да бъде номинирана е, че нейни ученици три години подред са печелили призови места от национални и международни състезания. Зарка Гайдарова тази година работи с 4 клас и от следващата година ще поеме поредния нов випуск в училището.


Ключови думи
Зарка Гайдарова СУ Вичо Грънчаров
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати