Сряда, 05 Oct 2022
            
Общество

96 учители са постъпили в образователната система във Великотърновско през настоящата учебна година

  01.11.2019 13:46
96 учители са постъпили в образователната система във Великотърновско през настоящата учебна година Областна администрация - Велико Търново

Областният управител проф. д-р Любомира Попова връчи грамоти на млади учители по време срещата с новоназначени преподаватели, организирана от Община Велико Търново и Регионалното управление на образованието. Тя се проведе в Деня на народните будители – 1 ноември.
96 учители са постъпили в образователната система в област Велико Търново през тази учебна година. 68 от тях – в училища, и 28 в детски градини. Най-младият учител е 19-годишната Даниела Калчева. Тя е назначена на работа в ДГ „Гинка Маркова” в село Лозен. Учителят, който пътува най-дългото разстояние до работното си място, е Дарина Попова. Всеки ден тя изминава по 100 км, за да пристигне в СУ „Св. Климент Охридски” в Сухиндол. Преподавателят с най-много ученици е Симеон Яначков. Той води часовете по физическо възпитание и спорт в СУ „Емилиян Станев”. Негови възпитаници са 440 ученици от 20 класа. Радостина Такисиян е учителят, който преподава най-много – 11 професионални предмета в СУ „Св. Климент Охридски” в село Камен. Директорът, назначил най-много учители без стаж - 6, е Нели Атанасова, ръководител на СУ „Вичо Грънчаров” в Горна Оряховица. Всички те бяха удостоени със специални грамоти.
Заместник-министърът на образованието Таня Михайлова, Снежана Данева-Иванова - временно изпълняващ длъжността кмет на Община Велико Търново, директорът на дирекция „Образование, младежки дейности и спорт” Пенка Игнатова и началникът на Регионалното управление на образованието Розалия Личева също удостоиха младите педагози с отличия.


Ключови думи
млади учители 1 ноември
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати