Четвъртък, 29 Сеп 2022
            
Местни избори 2019

Щабът на Божанков пусна жалба в Прокуратурата срещу охранители

  31.10.2019 15:02
Щабът на Божанков пусна жалба в Прокуратурата срещу охранители

Щабът на Явор Божанков пусна жалба срещу „Делта гард“ в Прокуратурата. В какво качество участват в изборния процес представители на фирмите “Делта Гард Секюрити” ЕООД, „ К И Д Г. О. ГРУП” ЕООД и "РАХОВЕЦ АРХИТЕКТУРА И СТРОИТЕЛСТВО" ООД, които са контрагенти на Община Горна Оряховица по редица договори и изпълняват обществените поръчки на територията на общината, а въоръжени представители охраняват определени секционни избирателни комисии, като нарушават конституционните политически права на гражданите, питат в сигнала си от БСП. Има ли нарушения на Наказателния кодекс като насилие и заплашване, извършени от лицата Румен Вълков Янков, Красен Христов Камбушев и  Йордан Недев Бижев, както и от служители на цитираната охранителна фирма?

На 27 октомври при провеждане на изборите за общински съветници и кметове в община Горна Оряховица, представители на местната коалиция са свидетели на множество нарушения на изборните правила. В селата Драганово и Първомайци, Поликраище, Правда и в град Долна Оряховица са забелязани моторни превозни средства, управлявани от лица, представящи се за служители на „Делта Гард Секюрити“ EООД. Те са носили огнестрелно оръжие, с цел чрез заплашване да попречат на гражданите да упражнят своите конституционни политически права.

В изборния ден лицата Румен Янков, Красен Камбушев и управителят на охранителната фирма Йордан Бижев лично са координирали действията на гореописаните служители, и са забелязани в непосредствена близост до секционните избирателни комисии и на други ключови места в населените места.

След края на изборния ден тримата са забелязани да влизат в щаба на ПП ГЕРБ – Горна Оряховица, а цитираните автомобили са били паркирани на непосредствено намиращия се паркинг.

Представители на  местна коалиция „БСП за България“, АБВ, „Движение 21“ са подали два сигнала на тел.112 за нарушаване на изборния процес,  както и за носене на огнестрелно оръжие. На подателите на сигнала са снети обяснения в РУ- Горна Оряховица, като няма последваща информация, относно движението по образуваната полицейска преписка.

Прокуратурата трябва да установи в какво качество цитираните лица са присъствали в изборния ден пред секционни избирателни комисии в с. Драганово, Първомайци и Горна Оряховица.


Ключови думи
БСП жалба Прокуратура
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати