Понеделник, 15 Мар 2021
            
Спорт

Пет медала спечелиха борците на „Локо” от турнир в Скопие

  30.10.2019 14:04
Пет медала спечелиха борците на „Локо” от турнир в Скопие

Два златни, един сребърен и два бронзови медали спечелиха борците на „Локомотив” от Международния турнир „Mentaz Allajbegu” в столицата на Северна Македония – Скопие. Турнирът, който се провежда за шести път, се организира от местния клуб „Лирия” и е в памет на треньора, създал европейски, световни и олимпийски шампиони.

В тазгодишното издание на турнира участваха 150 състезатели от 7 държави - Босна и Херцеговина, Косово, Турция, Албания, Гърция, България и 15 клуба от страната домакин.

Горнооряховският „Локомотив” беше единственият български клуб, взел участие в турнира. В състезанието се пуснаха девет „локомотивци” и петима спечелиха медали.

Дениз Ахмедов стана шампион в категория 29 кг. във възраст родени от 2008 до 2010. В първата си схватка той победи с технически туш Мусаб Муслу от клуба – домакин. След това победи, отново с технически туш, Архент Маколи от Косово. На финала Дениз тушира Харбин Бошняку от Македония.

Вторият златен медал за „Локо” спечели Николай Момъков в кат. 57 кг на възраст 2005 – 2007 г. Той започна с победа по точки 8:2 над Фуркан Дору от Турция. След това тушира Юсуф Садкъ от Босна и Херцеговина, а на финала победи пак с туш Бленит Битию от Косово.

В кат. 38 кг в същата възрастова група се бориха двама представители на „Локо” – Никола Сърнев и Момчил Недялков. И двамата тръгнаха с по две победи. Никола победи с технически туш Йован Атанасков от Македония и след това по точки Юсуф Гюзеб от Турция.

Момчил победи двама състезатели от Косово -  Миран Латифи с 10:6 и Амин Хоти с 8:2.

Полуфиналът обаче противопостави двамата горнооряховски борци и Никола Сърнев спечели с 4:2. Това остави Момчил Недялков с бронзов медал. Никола се бори за златото с Юсеин Мехмед от Македония и загуби.

Бронзов медал спечели и Мартин Цонев в кат. 32 кг във възраст 2008 – 2010 г. Той тушира Мелик Зейнели от Македония и Лавдим Яшари от клуба домакин, но на полуфинала загуби от Трицкас Феодорос от Гърция.

Чудесен турнир с много добра организация и топло посрещане от страна на домакините. Благодарни се за добрите условия, които ни предложиха, за възможността да тренираме заедно, а получихме и нови покани за турнири. Доволен съм от раздаването на всички състезатели, дори на тези, които не спечелиха медал. Мартин Милев, Стефан Николов, Николай Ангелов и Найден Балабанов не се качиха на почетната стълбичка, но показаха, че могат да печелят и на чужд тепих. Още малко упоритост и труд в подготовката и медалите ще дойдат и за тях. Надявам се участието в този турнир да е стимул за нашите момчета, те да бъдат още по-усърдни и да продължават да се развиват, коментира треньорът Николай Ганев.


Ключови думи
борба Локовомив Скопие
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати