Събота, 08 Oct 2022
            
Местни избори 2019

8 политически формации влизат в новия Общински съвет в Горна Оряховица

  28.10.2019 11:11
8 политически формации влизат в новия Общински съвет в Горна Оряховица

8 политически формации успяха да се преборят за доверието на избирателите в община Горна Оряховица и да излъчат свои представители в новия Общински съвет. Това сочат данните след окончателното преброяване на бюлетините, пуснати на Местни избори 2019 в Горнооряховско. Мандатите за общинските съветници в Горна Оряховица се разпределят между партиите, коалициите и местните коалиции, получили гласове не по-малко от общинската избирателна квота, която е 431 гласа.
И през настоящия мандат ПП ГЕРБ ще бъде с най-голямо представителство в местния парламент. От 33-те мандата в него, ГЕРБ спечели 12. Местна коалиция БСП ЗА БЪЛГАРИЯ (АБВ, ДВИЖЕНИЕ 21) взима 9 мандата. Коалиция „Алтернативата на гражданите“ ще участва с 4 свои представители в ОбС, по двама вкарват ВМРО, ДПС и „Демократична България“ и по един – Местна коацилия „Съюз на демократичните сили (СДС, „Воля“, БЗНС, „Глас народен“) и Движение ЗАЕДНО за промяна.
18 781 бюлетини са били пуснати в избирателните кутии в общината вчера. От тях обаче 4 122 са недействителни. Така действителните гласове остават 14 659. 446 избиратели са отметнали „Не подкрепям никого“ в бюлетината.
При гласуването за листи най-скромен е резултатът на ПП „Атака“ – 92 действителни гласа. На другия полюс е ПП ГЕРБ с 5 041, пуснати за листата й.


Ключови думи
ОбС Горна Оряховица мандати
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати