Вторник, 04 Oct 2022
            
Местни избори 2019

Според паралелното преброяване: Даниел Панов печели от раз битката за Велико Търново

  27.10.2019 20:53
Според паралелното преброяване: Даниел Панов печели от раз битката за Велико Търново

Категорична победа още на първи тур постигна Даниел Панов. Според паралелното преброяване, кандидатът на ПП ГЕРБ за кмет на Велико Търново взима внушителните 62,5% от гласовете на избирателите, отишли днес до урните. Данните са от екзитпол, дело на ``Алфа Рисърч`` и ``Маркет линкс`` и цитирани от bTV. Според тях втора е Весела Лечева, издигната от ``БСП за България, АБВ, Движение 21``, която взима малко под 22%. Номинираният от ``Демократична България`` Калоян Янков е с трети резултат, на четвърто място, пак според паралелното преброяване, е доц. Милен Михов от ВМРО.

Що се отнася до гласуването за ОбС във Велико Търново, цифрите са както следва - 43,5% за ГЕРБ, ``БСП за България, АБВ и Движение 21`` взимат 21,2%, за „Демократична България“ – 7,1%, ВМРО - 8,6%, БДО – 5%, ДПС – 3,3%, ``Алтернатива на гражданите`` – 2,9%.

Според данни на екзитпол на ``Галъп``, Панов има 57.4 на сто, а Весела Лечева - 26.8 на сто.

С постигнатия резултат Панов встъпва в третия си мандат. Абсолютни рекордьори сред кандидатите за кметове в областните центрове, издигнати от ГЕРБ, са и Живко Тодоров в Стара Загора и Димитър Николов в Бургас. Според ``Галъп``първият печели със 72%, вторият - с  62,6%. В тези два града, както и във Велико Търново, другата неделя няма да има втори опит за избор на кмет.  
На местните избори през 2015 г. на Даниел Панов също не се наложи да ходи на балотаж – тогава той взе 65,77%. Окончателните резултати ще станат ясни след официалното преброяване. Според специалисти обаче е почти невъзможно да има драстична разлика между тях и екзитпола.

 


Ключови думи
Даниел Панов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати