Понеделник, 26 Сеп 2022
            
Светски

Двама заместник-ректори на ВТУ празнуват днес имен ден

  26.10.2019 16:44
Двама заместник-ректори на ВТУ празнуват днес имен ден

На Димитровден имен ден празнуват и двама от петимата заместник-ректори на Великотърновския университет - доц. Димитър Димитров - зам.-ректор по международната дейност и доц. д-р Димитър Симеонов – зам.-ректор по учебната дейност.

 В тържественото отбелязване на празника днес участва доц. Димитър Димитров, а за нашият екип той сподели какво за него е този светъл празник:

 „В историята на България това е много важен ден, когато е краят и на активния земеделски сезон. Винаги го празнувам  като един от най-големите празници, а и свети Димитър е един от основните покровители на Балканите. За Велико Търново той е от огромно значение за възстановяването на Втората българска държава.

Аз съм кръстен на дядо си, затова съм и Димитър Димитров. А в целия ми род по бащина линия има много Димитровци. Не съм ги проучил всички назад във времето, но благодаря на родителите си за това име, защото винаги ми е носило късмет”.

 И тъй като днес празнуват и строителите, попитахме проф. Димитров дали в рода му  е имало дюлгери. Оказа, че професионално никой не се е занимавал със строителство, но баща му е любител.

Екипът на RegNews честити на имениците и им желае здраве и много успехи.


Ключови думи
заместник-ректори на ВТУ имен ден
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати