Понеделник, 15 Мар 2021
            
Местни избори 2019

Явор Божанков в с. Драганово: В наше лице ще има балансирана политика за населените места

  25.10.2019 13:31
Явор Божанков в с. Драганово: В наше лице ще има балансирана политика за населените места

„В неделя или ще изберем хора, които управляват общото имущество с отговорност, или ще продължи по старо му. Срамно е в населените места през 2019 г. да имаме проблем с бездомните животни, но е факт. Огромен е проблемът с инфраструктурата, с транспорта. Ще променим това“, каза Явор Божанков пред жителите на с.Драганово.

С бурни аплодисменти те пожелаха победа на кандидата за кмет на общината, на кандидатите за общински съветници от коалиция „БСП за България“, АБВ, „Движение 21“ и кандидата за кмет на населеното място инж. Соня Илиева.

„Много наши приятели ни казват, че гласуват за последен път. Защото са лъгани много и са чували празни обещания. Този път имаме по-трудна, по-голяма и амбициозна задача – да променим нашите населени места. Не бива да продължава тази политика на централизиране на капитали и инвестиции само в градския център. И тук важна е не само програмата, а и хората, които могат да я изпълнят. Ако бъда избран, ще назнача свой заместник с ресор малки населени места – трябва добър експерт, образован и сериозен човек, който да отговаря само за тях“, каза Божанков. Той потвърди, че повече средства за инфраструктурата може да се инвестират, ако се въведе прозрачност и контрол на разходите.

„Дори и най-добрият общински кмет, без своите отговорни хора в населените места, не може да бъде ефективен. Убеден съм, че Соня Илиева ще свърши добра работа за с.Драганово. Когато разговарях с нея за първи път, тя каза: „Искам гаранция от теб, че всичко, което е по силите ти като кмет, ще го имам. Само тогава съм съгласна!“. Аз съм й дал тази дума, давам тази дума и пред вас. В наше лице ще има балансирана политика за населените места“, каза Божанков.

„Искаме село Драганово да бъде място, където да имаме добър живот и отново да ни познават като елитното село в нашата община. Да бъдем с вдигнато чело, с открито сърце и да правим нещата с голяма любов така, че да бъдем единни и успешни“, обърна се към хората инж. Соня Илиева. Тя разказа, че по време на кампанията много хора са изразили пред нея надеждата, че животът в селото ще бъде по-добър. „Много хора ми казваха „Знаеш ли какво беше преди - имаше детски глъч, смях, много хора, родствени връзки; бяхме пълно село, което живееше един живот и имаше едно сърце. Затова аз Ви моля да имате добрината, да прозрете, че днес работата за връщането на този живот трябва да се направи от млади сърца, нов ум и иновационни хора. Виждате тези качества именно в кандидатите от „БСП за България“ и с наша помощ село Драганово може да се възроди“, каза Илиева.

Тя представи и основните си приоритети – да превърне село Драганово в средище за търговия за местни земеделски продукти, чрез което да се развива местния поминък, за започване на работния проект за водоснабдяване и канализация и за организиране на масови мероприятия в селото.

„Горд съм, че Соня Илиева е кандидат за кмет от нашата коалиция. След 27 октомври тя ще бъде новият кмет. За да бъде успешен един кмет, първо трябва да бъде интелигентен и подготвен човек – с познаване на нормативна уредба, закони и т-н. – Соня Илиева е работила в столична община, което е голяма школовка. Да си учил в Русия, да си работил в Столичната община е голяма школовка. За да успее един кмет, той трябва да умее да обедини хората, те да застанат зад гърба му, за да може вижданията му да се случат в полза на населеното място. Соня е такъв борен човек, който може да обединява“, каза председателят на БСП Огнян Стоянов. Той представи и листата за общински съветници, която е съчетание от млади и опитни хора, с енергия за успех.

От името на председателя на коалиционния партньор „Движение 21“ Татяна Дончева, Милен Маринов подари картина за читалищната библиотека.

Подкрепа за Явор Божанков за кмет на Община Горна Оряховица, за листата на коалиция „БСП за България“, АБВ, „Движение 21“ и за инж. Соня Илиева за кмет на село Драганово – с номер 68 в бюлетините.

 

 

 


Ключови думи
БСП Явор Божанков
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати