Вторник, 27 Сеп 2022
            
Местни избори 2019

Фамилия Лечеви се събра в родното Арбанаси

  24.10.2019 13:28
Фамилия Лечеви се събра в родното Арбанаси

Старият арбанашки род на кандидата за кмет на „БСП за България“, АБВ, „Движение 21“ се събра, за да окаже подкрепа на Весела Лечева в деня на дебата, излъчен по БТВ.
На метри от семейната къща, майката, бащата, братът и синът на шампиона по стрелба си припомниха моменти от детството и младостта на Весела.
„Като дете много се смееше. Беше отлична ученичка, но и много непослушна. Като я питаха учителите защо се смее, тя отговаряше, защото такова ми е името. В часовете по физкултура все търсеше повод да играе. Не й допадаше да я строяват и да я подреждат в редица. Учителите и ръководството на училището, в което завърши началния курс, съжаляваха много, когато я преместихме в Спортното училище. Казваха, че науката губи много от посвещаването на Весела на спорта. Тя е всеотдаен и последователен човек. Реши ли нещо, прави го. Натъжава се, когато другите не печелят. Случвало се е да се прибере с медали и грамоти, а да е тъжна, защото другите се връщат без награда“, разказа майка й Маргарита Лечева.
„Весела е с 10 г. по-голяма от мен и ми беше повече от сестра, въпреки че така и не можах да й кажа како. За мен тя е просто Весела, едно вечно момиче, много енергична, много топла, винаги готова с решение за всякакви проблеми. В нейно лице винаги съм намирал опора и отговор на проблемите, с които съм се сблъсквал. За нея няма невъзможни цели. Обича да й е трудно, търси новите предизвикателства и не се страхува да се впуска в изпитания. Когато й е трудно, е жива“, сподели брат й Даниел Лечев с усмивка.
„Тя ме насочи към спорта. Човек, на когото мога да се доверя за всичко и всичко да си призная. Не помня да е плакала. Мисля че е в състояние да заплаче само от несправедливост и огорчена от неправдата. Тя се раздава и е готова да помага на всички. Мисля че ще успее и с новото начинание, на което се е отдала напълно. Почти не съм я виждал последния един месец и много ми липсва. Но такава е, не се отказва. Вярвам в успеха й“, категоричен синът й Мартин Велев.
„Винаги съм бил зад Весела и по време на дебата бях зад нея. Тя е хладнокръвен, уравновесен, стабилен човек. Весела е роден шампион. Търновци имат нужда от нея“, каза баща й Николай Лечев.

 


Ключови думи
Лечеви Весела Лечева БСП Арбанаси
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати