Четвъртък, 18 Мар 2021
            
Местни избори 2019

Водачът на листата на ВМРО Евгени Коев: Защо ВМРО? За да има промяна към по-добро!

  24.10.2019 08:51
Водачът на листата на ВМРО Евгени Коев: Защо ВМРО? За да има промяна към по-добро!

Часове преди изборния ден все още голяма част от нашите съграждани не са взели своето решение дали да упражнят правото си за участие в управлението на Община Велико Търново, на населеното място в общината или не. Това е един от въпросите, който би трябвало изобщо да не стои пред болшинството от нашите съграждани, защото в основата на демокрацията е както спазването на законите, така и упражняването на правата, които са дадени на всеки гражданин. Поставяме този въпрос, защото зачитането и спазването на правата на всеки гражданин според нас е в основата на доброто управление, особено когато става въпрос за малките общности като общините и отделните селища, в които гласът и мнението на всеки един гражданин има още по-голяма тежест и значение.

Важността на всеки един човек, възприето като основно правило от представителите на ВМРО, прави отношението на “войводите” към местното самоуправление по-специално. По-специално е и разбирането за отношението към всеки един жител на старата столица, защото убеждението, че всеки е важен, означава, че и всеки е равен с другия и има еднакви права с останалите. Елементарни и прости правила, които обаче са в основата за открито, достъпно, честно и почтено управление с грижа за всеки великотърновец. С грижа за по-зелен, по-чист и по-здравословен град. С грижа за достъпна и приятна градска среда, създаваща уют, спокойствие и удовлетвореност, защото създаването на условия болшинството от хората да се чувстват удовлетворени и щастливи, създава желаните и проспериращи селища и райони.

В тази връзка пред Велико Търново стоят няколко огромни предизвикателства: Основно преосмисляне строителната политика от последните десетилетия; Спешна активна грижа и действия за спасяване на стария град и то не само отделни сгради, а цялата запазена Възрожденска част с повишаване на статута ѝ на „архитектурен резерват“, но не лишен от своите жители, а достъпен, привлекателен и изпълнен с живот; Качествено ново отношение към „класическите старини“ на старата столица, обръщане към хората и одухотворяване на средновековните градове „Царевец“ и „Трапезица“.

След обявяването, въздигането на Велико Търново като духовна столица, не може без връщането на светините на православна България към тяхната духовна роля и мястото, което са имали като огромни духовни средища. Неоцененото природно богатство на Велико Търново, загърбено заради дългогодишния унес към историческото му наследство и величие, е огромната допълнителна възможност за развитие на града. Отваряне на града към прекрасната Янтра и обръщането му към Търновските височини – чест, от която оправдано могат да придобият статут дори на природен парк по подобие на ПП „Шуменско плато“ и биха създали един качествено нов град като визия и условия за живот.

Не на последно място град Велико Търново трябва да запази и доразвие своята визия на град на младите, за която цел е необходимо преосмисляне на образователната стратегия в общината, промяна на отношението „Община – Висши учебни заведения“, като ролята на Общината за утвърждаване и разширяване на Велико Търново като водещ университетски, образователен и научен център трябва да бъде адекватна и много по-активна.

Предизвикателствата пред град Велико Търново са много и разнородни, но с открита, екипна и компетентна, целенасочена работа нашият град може да бъда град-градина, водещ духовен, икономически и културен център не само в региона, на и в страната. С общи усилия, поставяйки интересите на града и гражданите като първостепенна цел и загърбвайки интересчийските сметки, по-доброто бъдеще на Велико Търново може да бъде факт, защото от ВМРО сме доказали на дело, че знаем и можем да реализираме това,  което за другите е само идея, защото всеки човек е важен за нас, защото заедно можем повече с вяра, морал и отговорност към родния град и Родината.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!


Ключови думи
Евгени Коев водач листа
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати