Вторник, 27 Сеп 2022
            
Светски

Горна Оряховица избра бира ARGUS за свой любим LIDL продукт

  22.10.2019 15:43
Горна Оряховица избра бира ARGUS за свой любим LIDL продукт

През изминалата събота жителите на Горна Оряховица имаха възможност да дегустират избрани продукти от собствени марки на Lidl. Близо 1000 човека сe включиха в дегустациите, като освен да опитат, клиентите на веригата имаха възможност и да гласуват за всеки от продуктите.
Резултатите от гласуването определиха бира Argus Maestic за най-любим Lidl продукт на Горна Оряховица с цели 92% одобрение. На второ място с лека носталгия по отиващото си лято и 89% одобрение се нарежда сладолед Gelatelli Premium. Третото място в класацията за любим Lidl продукт е за кашкавал от краве мляко по БДС “Родна стряха” с цели 85% одобрение.
Клиентите на Lidl в Горна Оряховица имаха възможност да опитат общо 12 продукта от собствени марки на Lidl, разпределени в четири категории - млечни, колбаси, сладоледи и бира.
Продуктите, представени в дегустациите, са сред участвалите в мащабен вкусов тест, проведен за веригата от IPSOS България в началото на годината. В него са взели участие 4600 респондента, които са тествали 199 продукта от 24 собствени марки, а резултатите са изведени на база 19 900 получени оценки. Проучването е проведено по метода на т. нар. сляп тест (blind test), при който тестващите не виждат опаковките на продуктите и не разполагат с информация за марка или производител, за да може оценката им да бъде безпристрастна. Резултатите по продуктови категории показват, че 85% от българите одобряват вкуса на млечните продукти, собствени марки на Lidl, 81% одобряват вкуса на бирата, 92% одобряват вкуса на сладоледа, а 84% от българите одобряват вкуса на колбасите собствени марки.
Дегустациите продължават до началото на ноември във всички градове, в които има магазини от веригата. Допълнителна информация за най-големия вкусов тест на продукти, собствени марки на Lidl, както и за графика на дегустациите, можете да намерите на https://www.lidl.bg/kachestvo.


Ключови думи
Lidl бира Argus
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати