Вторник, 27 Сеп 2022
            
Спорт

„Детската градина“ на „Етър“ би опитния „Левски-1986“ (Стражица) с 2:0

  21.10.2019 09:29
„Детската градина“ на „Етър“ би опитния „Левски-1986“ (Стражица) с 2:0

Шеста поредна победа в 6 мача за дублиращия отбор на „Етър“, който се наложи с 2:0 над традиционния участник в аматьорския футбол „Левски-1986“ (Стражица). Два факта заслужават да се отбележат в мача – това бе първият двубой на възпитаниците на треньора Марин Стефанов на новия изкуствен терен до Спортното училище „Георги Живков“, на който вече направиха и няколко тренировки.
Второто запомнящо се нещо е, че Марин Стефанов заложи на много млади момчета от школата на клуба. В игра влязоха 14-годишният Радостиян Димитров (набор 2005), 15-годишният Калоян Ненчев, трима от набор 2003, а в последните минути на вратата застана и Никос Рашков, набор 2004 г.
Етърци имаха тотален превес и създадоха куп положения в мача, от които реализираха по едно през двете полувремена. Матьо Гагов откри резултата с хубав удар от ъгъла на наказателното поле за 1:0. След почивката при една от поредните атаки Антониян Харалампиев бе съборен в пеналта и последва дузпа, която Димитър Байдаков превърна в 2:0.
„Направихме и доста пропуски, но съм много доволен. Пуснах в игра и по-млади момчета, тъй като утре на набор 2002 г. предстои реванш в Русе срещу „Дунав“ за Купата на БФС, но момчетата показаха качествата си. Отлично се включи Калоян Ненчев, който направи няколко хубави пробива. Доволен съм от старанието на всички“, заяви треньорът Марин Стефанов.
Създателят на идеята за дублиращ отбор на „Етър“ Александър Нанков, който гледа мача срещу стражичани, изрази голямото си задоволство от видяното. „Много съм щастлив и радостен да видя 14-15-годишни деца от нашата школа да играят успешно в мъжкия футбол, макар и в четвърта лига. Това е идеята за създаването на този отбор – перспективата нашите юноши да играят в мъжкия футбол и да бъдат основата на „Етър“. Надявам се догодина да го показват и в Трета лига“, коментира Александър Нанков.
„Етър“ продължава да води убедително с 6 победи от 6 мача в елитната „А“ областна група, с голова разлика 23:4 и пълен актив от 18 точки. В следващия кръг на 3 ноември „виолетовите“ гостуват на „Ресен-2012“.

 


Ключови думи
Марин Стефанов Етър
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати