Петък, 30 Сеп 2022
            
Спорт

Шестима горнооряховски акробати ще представят България на Европейското

  20.10.2019 16:49
Шестима горнооряховски акробати ще представят България на Европейското gong.bg

Горнооряховската школа по спортна акробатика ще има забележимо присъствие на Европейското първенство, което започва на 24 октомври в израелския град Холон. Горнооряховчани участват в три от седемте видя, които ще представят България на първенството.

Националният отбор на България ще участва с общо седем вида – три женски тройки, две женски двойки, една мъжка двойка и една смесена двойка. Те показаха съчетанията си на открита тренировка на 17 октомври в залата по акробатика на 4-ти километър в София, където се подготвят националите преди Европейското.

Старши треньорът на националния отбор Драгомир Драганов е заложил на два изцяло горнооряховски вида – женска тройка във възраст 11-16 години и мъжка двойка в същата възраст. Женската тройка е съставена от състезателки на двата горнооряховски клуба „Джим денс” и „Акро Нова”. Това са Александра Нямова, Маринела Люцканова и Елина Хинкова. Мъжката двойка е на братята Мартин и Данаил Николови, състезатели на „Джим денс”.

Шестият горнооряховчанин на първенството ще е Теодор Великов, който се завръща на състезателния квадрат след 7-годишно прекъсване. Той бе избран за партньор на златната медалистка от младежките олимпийски игри Мариела Костадинова. След спечелването на олимпийските медали нейният партньор Панайот Димитров се отказа, а треньорският щаб убеди Теодор Великов да се върне отново към активния спорт. Мариела и Теодор тренират заедно едва от четири месеца, но на тях се възлагат най-големите надежди за успешно представяне на първенството. Те са и единствените българи, които ще участват във възраст мъже и жени.


Ключови думи
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати