Понеделник, 15 Мар 2021
            
Спорт

Десет горещи битки предложи третият „Боксов сблъсък” в Горна Оряховица

  20.10.2019 09:11
Десет горещи битки предложи третият „Боксов сблъсък” в Горна Оряховица

Десет горещи битки видяха феновете на бокса, изпълнили до краен предел спортна зала „Никола Петров” за „Боксов сблъсък 3”. За съжаление кулминацията на вечерта – срещата на местния любимец Борислав Иванов – Яйцето и Евгени Борисов – Роки, не завърши така, както очакваха всички – с победа на Яйцето. Той притисна съперника си още с първия гонг и очевидно превъзхождаше бившия републикански шампион, но при едно падане Роки счупи ръка и така съдиите записаха срещата като непроведена.

По същия начин не можа да запише още една победа и новата надежда на професионалния бокс във Велико Търново Стефани Койков. И той беше очевидно по-добрия на ринга, но съперникът му Йончо Марков – Баничаря контузи коляното си и мачът беше прекратен.

Третото издание на „Боксов сблъсък 3” се организира от президента на БК „Локомотив” Анастас Начев, боксовия промоутър Васко Алексеев и със съдействието на Професионалния боксов съюз.

Боксовата вечер започна с победата на Георги Андонов над Стефан Сашев в категория суперпетел. След това в категория суперсредна търновчанинът Константин Александров – Руснака, който работи с горнооряховския треньор Захари Мутафчиев, спечели срещу Иво Кръстев – Дивака.

В категория полусредна един срещу друг застанаха двама бивши шампиони в аматьорския бокс – Борислав Велев – Рой и Красимир Василев, който направи дебют на професионалния ринг. С технически нокаут още в първия рунд победата взе Рой.

Без проблеми взе своята победа другият възпитаник на Захари Мутафчиев – Здравко Попов. Той се изправи срещу дебютанта Трайчо Борисов от София и го отказа още преди да е изтекъл първия рунд.

С технически нокаут във втория рунд спечели в категория полусредна Веселин Марков – Професора. Негов съперник беше Самул Димитров Сами.

Йосиф Панов – Пепелянката и Радослав Митев – Джоко направиха здрав мач в категория полусредна и изиграха всички шест рунда, предвидени за сблъсъка. Съдиите дадоха победата на Пепелянката, който бе подкрепян от мощна фен група от Плевен.

Най-оспорваният сблъсък беше между Илиян Марков – Светкавицата и Ангел Емилов, също в полусредна категория. В крайна сметка с 2:1 съдийски гласа победата спечели Светкавицата.

Григор Саруханян излезе с арменското и българското знаме на ринга за мача си с украинеца Валентин Сброжек. Киевчанинът обаче не можа да се противопостави и минута на развихрилия се Саруханян и последва технически нокаут още в първия рунд.

Финалът на вечерта започна прекрасно за Борислав Иванов – Яйцето, който беше на път да запише девета победа на професионалния ринг от едва десет срещи. Счупената ръка на Евгени Борисов обаче няма да му позволи да повиши рейтинга си след тази боксовата вечер в зала „Никола Петров”.

В „Боксов сблъсък 3” трябваше да участва и първата професионална шампионка на България Иванка Иванова – Лъвицата, която също работи със Захари Мутафчиев. Никоя от съперничките й обаче не се престраши да се бие с нея, така че Лъвицата се качи на ринга само, за да награди Саруханян и украинеца.


Ключови думи
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати