Събота, 13 Мар 2021
            
Местни избори 2019

Кирил Кирилов, кандидат за кмет на Пчелище от коалиция „БСП за България“, АБВ, „Движение 21“: „Транспортната инфраструктура е от ключово значение за Пчелище“

  19.10.2019 09:33
Кирил Кирилов, кандидат за кмет на Пчелище от коалиция „БСП за България“, АБВ, „Движение 21“: „Транспортната инфраструктура е от ключово значение за Пчелище“

„Традициите ни съхраняват като нация и ни обединяват като народ. Затова за мен е важно да пазим историята си, миналото, което е повод да се гордеем“, казва Кирил Кирилов, който е кандидат за кмет на Пчелище от коалиция „БСП за България“, АБВ, „Движение 21“. И допълва, че за него винаги е по-важно да търси това, което ни обединява, а не това, което ни разединява. Защото само така ще има бъдеще за всички нас. А това, което най-вече трябва да ни обедини като българи, са собствената ни история, бит и култура.
„Пчелище се намира на такова място, че транспортната инфраструктура от ключово значение. Да, има асфалтирани улици в предходния мандат, обаче транспортната инфраструктура на едно населено място не се състои само в полагане на асфалтова настилка, а тя включва и съоръжения за отводняване, тротоари, водопроводна и канализационна мрежа, електропреносна и информационно-преносна мрежи. Ако всичко това се пренебрегва, то само ни хвърлят „прах в очите“, защото така получаваме улици, които няма да издържат във времето, но за сметка на това окичени с „гирлянди“ от кабели и оптични влакна. Ще имаме къщи и дворове, които периодично ще са наводняват, че даже и ще се свлича земна маса“, категоричен е Кирил Кирилов и допълва, че водопроводната мрежа в селото е остаряла и това налага чести ремонти. А канализационна мрежа въобще липсва, а е крайно необходима за домакинствата.
Кирил Кирилов казва още, че иска да проведе анкета с жителите на селото, за да направи аргументирано предложение за актуализиране на транспортната схема. Решил е да проучи и възможностите за подобряване на здравното обгрижване с идеята да увеличи лекарското присъствие и качество на услугата.
„И като сме на тази тема, искам да кажа, че самотните възрастни хора, които не успяват да се грижат сами за себе си, стават все повече в селото, затова е наложително да имаме патронажна грижа“, допълва Кирил Кирилов. След това сменя темата и казва, че жителите на Пчелище често има проблеми с електроснабдяването е с не особено добро качество. Кандидатът за кмет ще настоява и за поставянето на още едно съоръжение за ограничаване на скоростта. В момента има две – на входа на селото от посока Велико  Търново и в центъра. Има нужда от още едно такова на влизане в селото от Церова кория.
„Един от сериозните въпроси, от които жителите в Пчелище се вълнуват, е съдбата на Дома за хора с умствена изостаналост и зрителни проблеми или по-скоро решението за затварянето му и за преместването на домуващите там в Церова кория. Въпросите обаче около тази сграда са много и касаят не само домуващите, касаят квалифицирания персонал и поддържането на сградата след като тя престане да бъде дом“, казва Кирил Кирилов. И допълва, че като кмет на Пчелище, ще направи всичко по силите си служителите на дома да продължат да работят в новоизградените центрове и ще иска среща с представите на Съюза на слепите във Велико Търново, защото сградата е собственост на организацията. Но въпреки това целта е тя да не пустее и да не бъде разграбена. Ако можем да я превърнем в хоспис или старчески дом, защо да не го направим, казва Кирил Кирилов.

 


Ключови думи
Кирил Кирилов Пчелище БСП
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати