Четвъртък, 06 Oct 2022
            
Култура

39 групи припомнят романтиката на старата градска песен на фестивал в Свищов

  19.10.2019 04:33
39 групи припомнят романтиката на старата градска песен на фестивал в Свищов

На 18 октомври в салона на ПБНЧ «Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856» бе открит Шестият национален фестивал на старата градска песен «Георги Бейков» - Свищов 2019. Фестивалът продължава и днес, 19 октомври, а участие в него са заявили 39 певчески групи.
Музикалното събитие има конкурсен характер, като председател на журито е синът на Георги Бейков – известният оперен певец Пламен Бейков. На откриването той сърдечно благодари на Първо българско читалище и Община Свищов за организирането, поддържането и спонсорирането на Фестивала, а на участниците – за любовта им към старата градска песен.
В. и. д. кмет на община Свищов Анелия Димитрова даде официален старт на събитието,  като пожела на изпълнителите да вдъхнат нов живот на старата градска песен и да потопят публиката в отминалата, но приятна и романтична атмосфера от началото и средата на XX век.
По традиция Фестивалът се организира под патронажа на кмета на община Свищов и тази година ще премине под знака на 150 години от отпечатването на «Устав на Българското читалище в Свищов» и 115 години от дарителския акт на Кирил Д. Аврамов за построяване сградата на читалището в Свищов.


Ключови думи
Георги Бейков стара градска песен
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати