Понеделник, 26 Сеп 2022
            
Общество

Почетоха паметта на проф. Иван Стоянов с международна научна конференция

  18.10.2019 11:38
Почетоха паметта на проф. Иван Стоянов с международна научна конференция

Днес в 321-ва аудитория на Великотърновския университет се откри Международна научна конференция на тема „България и българите – събития, личности, идеи (XVIII – XX в.)“, организирана от катедра „Нова и най-нова история на България“ на Историческия факултет по повод 70-годишнината от рождението на проф. д.и.н. Иван Стоянов. В нея участват около 40 учени от България, Русия и Украйна.

В приветствието си проф. д-р Христо Бонджолов, ректор на Великотърновския университет, сподели: „Много държах да дойда за откриването на тази конференцията, защото това е знак на уважение към проф. Иван Стоянов – един човек, който през целия си живот е работил за благото на университета. Това беше човек с много опит, морал и принципи. Такива хора ни липсват днес на всички. Календарът на Васил Левски, който стои в моя кабинет, е подарък от проф. Иван Стоянов. Той ми го даде още в началото когато станах ректор. По този начин продължих по някакъв начин връзката и приемствеността. Благодарен съм му за всичко, което правеше за нашия университет. Важно е да отдаваме почит на всички, които са градили Великотърновския университет, да ги помним и да не ги забравяме. Надявам се, че съвсем скоро, ще завършим и залата, която ще именуваме проф. д.и.н. Иван Стоянов.“.

Приветствие към участниците отправиха също проф. д.и.н. Милко Палангурски, заместник-ректор по научната дейност, доц. д-р Николай Кънев, декан на Историческия факултет, и дъщерята на проф. Иван Стоянов – Елена Стоянова.

 


Ключови думи
проф. Иван Стоянов конференция
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати