Вторник, 27 Сеп 2022
            
Темида

Районният съд в Горна Оряховица вече е и в социалните мрежи

  17.10.2019 12:39
Районният съд в Горна Оряховица вече е и в социалните мрежи

Районен съд – Горна Оряховица създаде свой профил в социалната мрежа Facebook. Потребителите на интернет могат да намерят полезна информация свързана с дейността на съда и на   https://www.facebook.com/rsad.go. В профилната страница са публикувани всички съдебни бланки и формуляри, които за улеснение на гражданите могат да се изтеглят, попълнят и подадат на гишетата в съда. Тук може да се намери и актуална информация относно съвместно реализирани проекти на горнооряховския съд с различни неправителствени организации, както и новини за предстоящи или реализирани вече събития в съдебната институция.
Районен съд – Горна Оряховица е първият съдебен орган в областта с профил в социалната мрежа. Инициативата за създаването му е на административния ръководител съдия Златина Личева. Тя зае поста на председател след спечелен конкурс, провел се на 25.06.2019г. Сред основните стратегически цели, заложени в концепцията ѝ за развитието на Районен съд – Горна Оряховица, са постигане на прозрачност, отчетност и публичност в работата на институцията, което е гаранция за повишаване на общественото доверие към нея.
Профилните страници на органите на съдебната власт в социалната мрежа Facebook се създават в изпълнение на Комуникационната стратегия на съдебната власт 2014-2020, по преценка на административните ръководители. Чрез тях се цели повишаване на доверието на обществото към Съда, създаване на диалог и сътрудничество с гражданите, повишаване на информираността на обществото и изграждане на правна култура.


Ключови думи
Районен съд Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати