Понеделник, 26 Сеп 2022
            
Местни избори 2019

Китайски кмет пожела успех на Азманов

  17.10.2019 09:32
Китайски кмет пожела успех на Азманов

Кметът на китайския град Джиангдзия ганг, провинция Суджоу пожела успех в местните избори на кандидата на „Алтернативата на гражданите” Виктор Азманов. Г-н Шъ се познава с Виктор от 6 години след среща на икономически форум в Шанхай. Ръководеният от него град наброява 1,2 млн. жители и според тамошните представи е малък, но в същото време е с един от най-високите жизнени стандарти в Китай.
Високият брутен продукт на глава от населението там се дължи на развитието на високите технологии – производство на компоненти за електрониката, както и на части за автомобили, обясни Виктор Азманов. Водих в този град две високопоставени български делегации, като в едната бе и зам. председателят на Народното събрание Явор Хайтов.
Всъщност примерът на Джиангдзия ганг ме мотивира да се включа в надпреварата за местната власт в Горна Оряховица. До 1993 година той е бил рибарско селище на река Яндзъ, а днес е град с водеща икономика, което показва и доказва, че с правилна политика и община Горна Оряховица може да стане водеща в България. На срещи с г-н Шъ сме обсъждали добрите му практики на управление и възможностите част от тях да бъдат приложени и в нашата община. Тема на разговорите ни бяха и практическите стъпки за задълбочаване на сътрудничеството между този китайски град и Горна Оряховица, както и възможностите за инвестиции в областта на високите технологии и чистите производства.
Според китайския колега и приятел на Виктор Азманов, Горна Оряховица има всички дадености да се развие като индустриален център и да стане входна врата за китайските инвестиции в Европа. Този град дава добър пример на горнооряховчани за изграждането на интермодален терминал – там има речно пристанище, голяма жп гара и летище, плюс експериментална индустриална зона. Тя от своя страна е отворила потенциала за международна търговия. Успоредно тамошните власти са създали и модерен земеделски демонстрационен център, както и силно развито общинско туристическо бюро.
Добре уредената градска среда там, смята Азманов, се дължи на работещ градоустройствен план, където инфраструктурата е съобразена с броя на хората, автомобилите, пиковите часове и това решава проблемите с трафика и паркирането. В същото време кметската администрация е силно ориентирана и към опазване на околната среда и развитието на зелените площи.
Все неща, които и ние бихме могли да постигнем с ясна визия, целенасочена работа и некорумпирано управление! - заключава кандидатът за кмет на Горна Оряховица Виктор Азманов.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 


Ключови думи
Виктор Азманов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати