Сряда, 28 Сеп 2022
            
Спорт

Борците на „Локомотив” спечелиха пет медала от турнира „Станка Златева”

  17.10.2019 07:58
Борците на „Локомотив” спечелиха пет медала от турнира „Станка Златева”

Пет медала, от които един златен, три сребърни и един бронзов, спечелиха състезателите на „Локомотив” от турнира по свободна борба „Станка Златева” в Сливен. 105 млади борци от 15 клуба участваха в турнира, който е за деца, момчета, момичета и кадети. „Локомотив” участва с 10 борци.
Златен медал в най-многолюдната категория до 46 кг при децата спечели Николай Ангелов. Той стигна до титлата след три победи с туш. В първата среща се наложи над Динко Тонев от Бургас, след това и над Борис Банчев от клуб „Станка Златева”, а на финала Николай тушира Георги Тодоров от Гълъбово.
В кат. 66 кг при децата Росен Георгиев победи Ясин Халил в първата среща, но на финала загуби от Иван Тончев от клуб „Станка Златева”.
Мартин Милев започна с две победи с туш в кат. 39 кг момчета, но загуби финалната схватка от Ивелин Койчев от състава на домакините.
Велин Недялков също остана със сребърен медал, след като отстъпи на финала от Мустафа Мустафа от „Станка Златева”. Преди това Велин тушира Валентин Стоянов от ЦСКА.
Бронзов медал в кат. 26 кг при подготвителните групи спечели Илиян Ангелов. В първия двубой той загуби от Радослав Великов от клуб „Симеон Щерев”. Радослав-младши е син на световния шампион Радослав Великов и впоследствие спечели златния медал в категорията. Илиян се мобилизира за битката за бронзовия медал и тушира Дамян Енев от Елхово.
Добра проверка за нашите момчета. Много сме доволни от състезателите ни, направиха много мъжки битки. Много ни радва израстването на Николай Ангелов. Момчето се труди много на тренировките и успехите не закъсняват. С още малко упоритост и постоянство и другите момчета ще постигнат повече, заяви треньорът Николай Ганев от името на своите колеги Пламен Дончев и Никола Минчев.

 


Ключови думи
борба Локомотив Станка Златева
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати