Сряда, 17 Мар 2021
            
Други

Четирима преподаватели от катедра „География“ представиха ВТУ в престижен научен форум

  17.10.2019 05:35
Четирима преподаватели от катедра „География“ представиха ВТУ в престижен научен форум

Четирима преподаватели от катедра „География“ представиха ВТУ в престижен научен форум за географско образование. Той се проведе в началото на октомври в университета  Османгази в гр. Ескишехир. Вторият международен конгрес за географско образование „Силно географско образование, силно бъдеще” - ICGE-2019 се състоя под мотото за планиране на устойчиво единство между антропогенния и природния фактор.
В научния форум участваха над 400 преподаватели, научни работници, изследователи, учени, експерти, студенти, учители, ученици от над 80 държави - Турция, Япония, Република Корея, Китай, Нидерландия, Румъния, България, Гърция, Великобритания, Германия, Италия, Република Южна Африка, Австралия и др.
Единственните български участници в престижния международен конгрес бяха проф. дн Атанас Дерменджиев – ръководител Катедра „География” при Исторически факултет на ВТУ, проф. д-р Стела Дерменджиева, главните асистенти д-р Мартин Дойков и д-р Тамара Драганова. На форума великотърновските перподаватели представиха изследванията си за теоретико-методологическите проблеми на обществената география, за обучението по география на страните в българското училище при новите реалности и новите учебни програми, и за ситуативния анализ и проблеми на обучението по география и икономика. Проф. д-р Стела Дерменджиева бе водещ и модератор на конгресната секция „Училищното географско образование”, в която утвърдени учени представиха и дискутираха проблемите на географското образование.
Международната общност за географско образование ясно постави важността за устойчиво бъдеще на човечеството чрез повишаване на географската грамотност и географската култура на хората и особено на подрастващите в училищна среда. Географската култура е гарант за устойчиво бъдеще на човечеството.

 


Ключови думи
География ВТУ
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати