Събота, 13 Мар 2021
            
Местни избори 2019

Участниците в традиционния фестивал „Житената питка“ в град Стражица приветстваха неговия инициатор инж. Детелина Борисова

  16.10.2019 17:39
Участниците в традиционния фестивал „Житената питка“ в град Стражица приветстваха неговия инициатор инж. Детелина Борисова

Над 43 групи от региона и страната се включиха тази година в осмото издание на фестивала „Житената питка” в Стражица. Този празник бе започнат в мандата и по инициатива  на предходния кмет на Община Стражица и настоящ кандидат от ГЕРБ инж. Детелина Борисова. Фестивалът постигна идеята да се превърне във възхвала на творчеството на стражичанина и обичан български писател Ангел Каралийчев. Традиционно, на 16 октомври, Световен ден на хляба и прехраната, „Житената питка“ се провежда и в чест на плодородието и на труда на всички грижовни стопани.
Благодарение на основателя си инж. Детелина Борисова, с всяка година проявата разширяваше своите мащаби. Инж. Борисова и собственикът на „Хлебозавод – Стражица” Лъчезар Лазаров, който е и основен спонсор на събитието, превърнаха фестивала в събитие с национална значимост.
Инж. Борисова и кандидатите за общински съветници, и за кметове на населени места, издигнати от ПП ГЕРБ, бяха радушно посрещнати на всички щандове, на които участници от различни региони представяха празнични и делнични обреди, и кулинарни изкушения от брашно.
Топло приветствани от участниците и публиката бяха и народните представители от ПП ГЕРБ Станислава Стоянова и Станислав Стоянов. В приветствието си Стоянов благодари на инж. Борисова и на Лъчезар Лазаров, които, като съвременни будители, пазят традициите на народа ни. Той подчерта, че подобни прояви са част от утвърждаването на българския дух и помагат за обединението на хората. Сподели и радостта си от мъдростта на народа ни, който не забравя поговорката, че никой не е по-голям от хляба.
Народните представители от ПП ГЕРБ заявиха категоричната си подкрепа за инж. Детелина Борисова на изборите на 27 октомври. С успешния си мандат като кмет на Стражица, тя безпрекословно е доказала своите качества като лидер, който възроди града и осъществи много успешни проекти. За съжаление, това не може да се каже за сегашната управа, която беляза целия регион със застой, апатия и липса на каквато и да е гражданска активност. Инж. Борисова е един от примерите за активна комуникация между местната и изпълнителната власт, която дава отлични резултати. Със своята инициативност и дейно управление, тя ще поведе Стражица и региона напред и нагоре, затова хората трябва да й гласуват доверие, избирайки бюлетината с номер 43, заяви Станислава Стоянова.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!


Ключови думи
инж. Детелина Борисова Стражица Житената питка
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати