Четвъртък, 25 Мар 2021
            
Спорт

153 млади боксьори се качват на ринга в Горна Оряховица за Държавно първенство

  15.10.2019 14:06
153 млади боксьори се качват на ринга в Горна Оряховица за Държавно първенство

Вторият кръг на Държавното лично-отборно първенство по бокс за момчета 13-14 г. започна днес в Горна Оряховица. 153 състезатели от над 30 клуба ще се качат на ринга в спортна зала „Никола Петров”, за да си оспорват медалите в 11 категории.

Домакините от БК „Локомотив” ще участват с 6 състезатели, сред които са двамата златни медалисти от първия кръг на първенството Енчо Енчев в кат. 80 кг и Виктор Костов в кат. 62 кг. Другите, които ще се боксират за честта на „Локо” са Християн Василев в кат. 54 кг, Йоан Стефанов в кат. 38,5 кг, Денис Михайлов в кат. 44,5 кг и Деан Михайлов в кат. 48 кг. Момчетата ще бъдат изведени от старши треньора на клуба Захари Мутафчиев и неговият помощник Борислав Иванов.

След първия кръг горнооряховският „Локомотив” е на десето място във временното отборно класиране. Целта е след домакинството да се придвижи напред и да обогати колекцията от медали.

Първенството ще продължи до петък включително. Срещите от предварителната фаза са от 15 часа, а финалите в петък са от 10 часа.

За последните 3 години един от най-младите клубове в страната – горнооряховският „Локомотив” организира вече трето държавно първенство и то все на много високо равнище. Сигурен съм, че и сега нивото на организация ще е много добро. Това е благодарение ентусиазма и отдадеността на президента на клуба Анастас Начев, на клубното ръководство и не на последно място на подкрепата на общинското ръководство, каза представителят на Федерацията по бокс Димитър Армутлиев, представяйки участниците. Във вас ни е надеждата. От вас очакваме да излязат следващите големи шампиони, които ще продължат традициите на бокса в България, обърна се той към младите състезатели.

Утре ще открием новата ни боксова зала, което ме кара да бъда оптимист за бъдещето на нашия спорт. Пожелавам на всички успешно състезание без контузии. Нека видим красива и спортстменска игра, която да привлече и запали повече деца по бокса, пожела председателят на боксовия клуб Анастас Начев, откривайки първенството.


Ключови думи
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати