Четвъртък, 13 Май 2021
            
Общество

Шести проект изпълни Община Павликени по „Красива България“

  15.10.2019 12:41
Шести проект изпълни Община Павликени по „Красива България“

Шести успешен проект по програма „Красива България“ завърши Община Павликени. На официалната церемония бяха тържествено открити четири детски площадки и благоустроеният двор на Детската ясла в града.
Това е поредният проект, чрез който се изграждат детски площадки в града. Със съоръжения за игра вече са обновени дворовете на ДГ „Слънце“, ДГ „Вяра, Надежда, Любов“, ДГ „8 март“. Наред с тях със съфинансиране по „Красива България“ бяха изградени асансьорът в сградата на градската поликлиника, както и костницата в гробищния парк.
Общата стойност на проекта за двора на Детската ясла е 129 700 лева, от които 55 350 лева са от проект „Красива България” и 74 350 лева е съфинансирането от Община Павликени.
Изградени са четири изцяло нови детски площадки за игра за деца до 3-годишна възраст, отговарящи на всички съвременни изисквания за безопасност. Непосредствено до всяка площадка е изграден и по един пясъчник. Монтирани са комбинирани съоръжения за игра -  клатушки, люлки, въртележка, влакче и две къщички тип „гондола“. Монтирани са шест пейки и кошчета за разделно събиране на отпадъците. Изградена е изцяло нова алейна мрежа.
Създадена е достъпна среда за ползвателите на услугите в детската ясла – улеснен е достъпът до сградата както на малките деца, така и на родителите с детски колички.
Строително-монтажните дейности извърши фирма „СТРОЙКО” ООД - гр. Трявна. Строителният надзор на обекта осъществи фирма „СТРОЙИНВЕСТ – ВТ 1” ООД - гр. Велико Търново. Авторският надзор изпълни фирма „ПРОЕКТ ПЛЮС” ООД - гр. Велико Търново.
С реализацията на дейностите по проекта бяха създадени разнообразни, пълноценни и безопасни пространства за игра на децата, а също така бяха създадени и работни места, тъй като 50% от лицата, работили на обекта, бяха наети от Дирекция „Бюро по труда” – Павликени.
Вр. и. д. кметът на Община Павликени инж. Анастасия Вачева, заедно с директора на детската ясла Симонета Колева и управителя на фирма „Стройко“ ООД инж. Иван Трайков, откриха новите детски площадки.
Инж. Вачева отбеляза положителната промяна - в името на децата, която се е случила в дворовете на детската ясла и детските градини. Тя благодари на изпълнителите на строителството и на екипа от общинска администрация.
Директорът на Детската ясла Симонета Колева отбеляза, че тази година е разкрита нова група, защото децата в Павликени се увеличават.
„Този проект допринася за бъдещето на Павликени, защото ще позволи на децата ни да израстват в безопасна и модерна среда. Така изцяло се изпълни моят ангажимент дворовете на всяко едно детско заведение в Павликени да бъдат преустроени и модернизирани“, каза инж. Емануил Манолов. Той посочи, че детските градини в останалите населени места също са обновени. Във всяка от тях бяха извършени ремонти, частично беше подменено обзавеждането, а в някои – и съоръженията за игра.


Ключови думи
Красива България Павликени
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати