Вторник, 16 Мар 2021
            
Други

Дни на Еразъм в СУ „Георги Измирлиев”

  14.10.2019 14:33
Дни на Еразъм в СУ „Георги Измирлиев”

На 10, 11 и 12 октомври 2019 г. в държави от целия свят се отбелязва инициативата „Дни на Еразъм“. Тази година над 4000 събития се проведоха на всички континенти в този период.
СУ ”Георги Измирлиев” се включи в международната инициатива в рамките на два последователни дни. На 10 октомври беше открита изложба, в която бяха показани вещи, продукт от дейностите на учениците от последните няколко проекта, по които се работи в Гимназията. Най-голям интерес предизвикаха рокля, чанта и бижута, изработени от найлонови торбички, както и картини от рециклирани материали, призоваващи да запазим природата ни чиста.
На 11 октомври СУ ”Георги Измирлиев” посрещна екипи, работещи по Европейска програма за образование, обучение, младеж и спорт „Еразъм Плюс“ в училища от региона. Директори и учители-координатори се срещнаха на кръгла маса, за да представят проектите си: ДГ „Първи юни”, ОУ ”Св. св. Кирил и Методий” от Горна Оряховица и СУ ”Максим Райкович” от Лясковец, както и специалните гости Йорданка Кушева, заместник-кмет ”Образование, култура, младежки дейности и спорт, социални дейности, здравеопазване и международни връзки” и Вера Петрова, старши експерт по чужд език и майчин език към РУО във Велико Търново.
Директорът на СУ ”Георги Измирлиев” поздрави участниците и откри кръглата маса. Ученици от единадесети клас показаха изработен от тях филм, който разказва историята на дете, жертва на ученически тормоз, като въздействаха емоционално на всички. Представител на родителите благодари на училището, че открива нови хоризонти пред децата чрез включването им в такива проекти.
След това срещата премина в дух на споделяне на опит и преживявания, на ползите от участието в програма „Еразъм” и положителното въздействие на проектните резултати на всички нива както върху учители, ученици и родители, така и за постигане целите на образователния и възпитателен процес, но също така и за развитие на училището и детската градина в дългосрочен план.
Участниците в срещата се съгласиха, че вече са част от общност на работещите по проекти учебни институции в региона и че тази кръгла маса дава началото на ежегодни събирания и мероприятия, които не само да отбелязват Дните на Еразъм, но и да мотивират и други училища и детски градини да се включат с техни разработки.
Къде на друго място по света се отбелязват Дните на Еразъм може да видите на https://www.erasmusdays.eu/.


Ключови думи
Дни на Еразъм СУ "Георги Измирлиев"
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати