Събота, 20 Мар 2021
            
Светски

Легендите на „Ман Юнайтед” бяха посрещнати с хляб и сол на „Ивайло”

  10.10.2019 16:42
Легендите на „Ман Юнайтед” бяха посрещнати с хляб и сол на „Ивайло”

Ветераните на „Манчестър Юнайтед”, които ще срещнат в оспорван мач на терена ветераните на „Етър”, пристигнаха на стадион „Ивайло” около 16,30 днес и бяха посрещнати по стар български обичай с хляб и сол и под звуците на гайда. С особено вълнение на зеления килим на „митичния” ги приветства Емо Йорданов – организатор на шоуто, които всички фенове на великата игра очакват от месеци.

След снимките за спомен, „червените дяволи” и неостаряващите звезди на „Етър” влязоха в залата за пресконференции, където под прицела на журналистическите въпроси застанаха Мирослав Байчев, Лий Мартин, Лий Хендри и Майкъл Грей, който заяви, че не се притеснява за утрешния мач: „Не бягат толкова бързо, както са бягали едно време. Някои от момчетата са и със стари контузии, но очакват да се забавляват“.

Никой от пристигналите във Велико Търново бивши играчи на английския гранд не се занимава с треньорска дейност, но са ангажирани с любимия си клуб, като често помагат на спортните коментатори, когато играе „Манчестър Юнайтед”. Единствените имена на български футболисти, които познават ветераните от Англия, са на Стоичков, Бербатов, Стилян Петров и Бончо Генчев. Не следят съвременния български футбол, но са сигурни в победата на Англия в предстоящия мач между националите на двете страни.

 От София, заедно с ветераните на „Манчестър Юнайтед”, във Велико Търново за футболния празник  пристигна и великата Йорданка Благоева.   

 Преди тържественото посрещане на легендите от Острова, наш екип успя да разговаря с Мирослав Байчев и Игор Кислов. Ето какво споделиха те:

Мирослав Байчев: За по-младото поколение ще спомена, че бях дълги години футболист в България. Играл съм за „Левски” – София и от там пристигнах във Велико Търново с голямото желание на треньора Георги Василев. Щастлив съм, че бях в тази селекция, която стана шампион през 1991 г. Повече от 30 години съм в Австрия, занимавам се с аматьорския футбол. Радвам се, че съм част от това хубаво тържество, което се организира във Велико Търново. Ще бъдем отново с приятели, с които дълги години не сме се виждали, защото сме се пръснали по Европа. Надявам се, че утре ще стане един хубав мач – за хората, за великотърновския футбол, за децата”. Мирослав Байчев не скри огорчението си, че повече е играл в мачове на ветераните на „Левски”. Последният мач, преди утрешния, в който е играл, е при откриването на стадиона в Павликени. Отново с ветераните на „Левски”. За очакванията за мача, той сподели, че ветераните на „Манчестър Юнайтед” не бива да се подценяват, защото са минали през невероятни школи и силни първенства. Сигурно, според него е, че ще покажат от своята класа, но и те няма да отстъпят, за да стане един хубав празник.

Един от най-паметните моменти на Миро Байчев с „Етър” е, когато вкарва победния гол, с който „виолетовите” си гарантираха шампионската титла. И то срещу бившия му отбор „Левски”. А другият – когато вкарва гол на „ЖСК Спартак” – Варна в последните минути.

Игор Кислов, който отдавна не е стъпвал на великотърновска земя: „Вижте какво, Велико Търново се променя като живота. Аз за последно бях тук преди 25 години. Очаквам голям мач и искам да благодаря на тези хора, които го организираха. Да си спомним както ние, така и запалянковците победите и пораженията. Искам да видя треньора Жоро Василев, имам хубави спомени от него. А „Манчестър Юнайтед” е име във футболния свят. Ще стане голямо шоу”.

 Да припомним, че Игор Кислов игра за „виолетовите” между 1991 г. и 1996 г., с малко прекъсване за „Дунав” – Русе и отбор от Тунис. В момента Игор Кислов е пиар на футболния клуб „Полтава”, учи и за треньор, като се надява в бъдеще да се занимава с точно с това.

 Утре, 11 октомври, вратите на стадион „Ивайло” отварят в 17 часа. Преди основния мач, който ще започне около 19,30 часа, ще демонстрират своите футболни умения децата от „Борярчета”, „Етър”, „Беломорец” – Асеновград и „Орлета” – Пазарджик.

И това е само част от шоуто.

Ана Райковска     

    

 

 


Ключови думи
легенди Манчестър Юнайтед Етър посрещнаха хляб сол
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати