Неделя, 14 Мар 2021
            
Общество

Вестник „Черноморски фар“ с награда от МОН в рамките на кампанията „Учене през целия живот“

  10.10.2019 09:35
Вестник „Черноморски фар“ с награда от МОН в рамките на кампанията „Учене през целия живот“

Приза в категория „Медии“, връчван от МОН за регионална медия в рамките на кампанията „Учене през целия живот“, бе присъден на Силвия Шатърова от вестник „Черноморски фар“. От името на медията наградата получи издателят и изпълнителен директор на „Черноморски фар“ Димитър Николов. Бургаското издание е част от най-голямата извънстолична пресгрупа Издателска къща „Компакт Медиа“, в която влизат още великотърновският вестник „Кореспондент“, горнооряховският „Седмицата“ и сайтът www.regnews.net.
Приемам наградата като признание за регионалната преса, тъй като от месец юни представлявам Асоциацията на регионалните медии в България, част от която е и в.  „Черноморски фар” със стогодишната си традиция. Няма как да не се вълнувам, защото аз съм у дома си, тъй като съм продукт на Великотърновската книжовна школа. Живеем в свят, в който информационните технологии вземат превес и интелектуалният труд ще се котира все повече. Тази награда е преди всичко заслуга на колегите от „Черноморски фар”. Аз, като издател и мениджър, се стремя да култивирам в тях една философия, която да стимулира те да вложат труда си и да дават принос в служба на индустрията, но най-вече на обществото. Благодаря ви, бяха думите на Димитър Николов при получаването на наградата.      
Церемонията бе проведена снощи в гранд хотел „Янтра” по време на гала вечерята за участниците в Националните дни за учене през целия живот, на които Велико Търново е домакин. На нея награда получи и Регионалната библиотека „П. Р. Славейков” - за принос в обучението на възрастни в категория „Обучаваща институция”. Тя бе връчена на директорката на Библиотеката доц. д-р Калина Иванова от Росен Симеонов от Агенцията по заетостта и член на Координационния съвет на Националната платформа „Обединени за ученето на възрастни”.
Благодарствените си думи доц. Калина Иванова отправи към Министерството на образованието, националния координатор Валентина Дейкова  и областния управител проф. Любомир Попова за това, че библиотеката е припозната като институция, която може да извършва квалифицирано обучение на възрастни. „Ние бяхме първата библиотека, която реализира проект по програма за учене през целия живот. И продължаваме с подобни проекти. Благодаря ви още веднъж и желая успехи на нас, библиотеките като обучителни центрове”, заяви Калина Иванова.  
С приветствени думи към тях се обърнаха зам.-министърът на образованието и науката и председател на националната координационна група за учене през целия живот  Таня Михайлова, областният управител проф. Любомира Попова, кметът Даниел Панов.
И за да е още по-пълен празникът в тази вечер на партньорството и сътрудничеството, за доброто настроение се погрижиха с виртуозни изпълнения квартет „Интро” и Тримата тенори. Присъстващите се насладиха и на аудио-визуалния спектакъл „Звук и светлина”, който Община Велико Търново им подари.
Общо в 8 категории бяха раздадени награди, сред които за специален принос в изпълнение на Европейската програма за учене на възрастни, за неправителствена организация, ръководител на институция/организация за образование и обучение на възрастни, най-активен областен координатор, за социален партньор.  
Номинираните са избрани чрез гласуване в Координационния съвет на Националната платформа „Обединени за ученето на възрастни”.
Годишната награда за цялостен принос в сектора за учене на възрастни бе присъдена на инж. Стефан Шулев – директор на Национална професионална гимназия по горско стопанство – Велинград. Честта да я връчи бе на зам.-министър Таня Михайлова. Наградата си професионалната гимназия в родопския град заслужи с традициите и дългия стаж в обучението след средно образование на лесовъди, които успешно се реализират в горските стопанства в цялата страна.
Ана Райковска

 


Ключови думи
награда Калина Иванова гала вечеря Национални дни за учене през целия живот Велико Търново
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати