Неделя, 14 Мар 2021
            
Местни избори 2019

Николай Брайнов, кандидат за кмет на Царски извор от ПП ГЕРБ: 12 години упадък стигат, време е да си подредим селото

  09.10.2019 14:36
Николай Брайнов, кандидат за кмет на Царски извор от ПП ГЕРБ: 12 години упадък стигат, време е да си подредим селото

Не мога повече да гледам как красиво село и то с потенциал като нашия Царски извор 12 години върви надолу и е като безстопанствен двор. Това и желанието на хората да ги представлявам в опита им да си възродят родното място ме накара да приема това предизвикателство – да се кандидатирам за кмет, обяснява Николай Брайнов, издигнат от ПП ГЕРБ.

Много неща мога да говоря, но ще се опитам да се спра на най-важните. Всички проблеми са решими с добра организация и усилията на повече хора. Гражданите трябва да бъдат въвлечени в самото управление. Важните за населеното място въпроси ще бъдат решавани чрез провеждане на Общи събрания на населението, а важните решения ще се вземат след  одобрението на цялото население. Категорично няма да вземам еднолични решения!

Нормално е да има битка, защото трябва да се избере най-добрия кандидат. Вероятно от ГЕРБ се спряха на моето име заради хъса, който имам  и твърдата воля да променя модела на управление на селото.

През последните 12 години няма нищо направено за благоустрояването на селото, напротив, наблюдава се тенденция към упадък. Така че основният ми приоритет е благоустрояването на Царски извор и създаване на една добра среда за жителите му.

По-голяма част от уличната мрежа е в много лошо, даже окаяно, състояние. Ще настоявам незабавно да бъде направен основен или поне текущ ремонт на улиците, които имат неотложна нужда, предвид настъпването на зимния период.

Ще търся вазможности за създаване на повече зони за отдих, както за възрастните, така и за децата. Ще съдействам за създаване на Клуб за занимания на подрастващите.

Относно чистотата на селото ще се опитам да доставя кошчета за отпадъци на повече обществени места. Минимум четири пъти в годината ще се окосяват тротоари, прилежащи части и обществени затревени площи.

Децата, които посещават учебните заведения в град Стражица, в студ и пек чакат автобус под открито небе. Смятам, че трябва построената в края на площада т. нар. Спирка, да започне да функционира, като приютява децата на топло.

Друг важен приоритет е социалната политика – като член на няколко неправителствени организации смятам, че ще направя възможно осигуряване на работни места, чрез привличането на европейски средства по програми, свързани с грижи за социално уязвими групи хора.

Задачите пред новия кмет ще са много, защото нищо не е правено в последните години. Но, след като имам подкрепата на повечето си съграждани, не се страхувам от това предизвикателство. Напротив, уверен съм, че заедно ще успеем да обновим прекрасното си село, казва Николай Брайнов.


Ключови думи
ГЕРБ
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати