Четвъртък, 18 Мар 2021
            
Спорт

10 години празнува Баскетболен клуб „Локомотив”

  09.10.2019 11:41
10 години празнува Баскетболен клуб „Локомотив”

С труд и постоянство резултатите не закъсняват. Днес, 10 години след основаването на баскетбония клуб „Локомотив” от  група спортни и обществени деятели, броят на трениращите лавинообразно расте, а интересът към спорта баскетбол е огромен.

По повод на първия клубен юбилей ръководството му изготви програма и проведе редица мероприятия, обхващащи не само състезателите от нашето сдружение, техните родители, деца от детските градини, но и състезатели от други клубове.

Стартът бе даден с инициативата „В името на играта да бъдем приятели” съвместно с „Чардафон” от Габрово, чиято цел бе да покаже на обществото, че спортът създава приятелства, незабравими моменти и най-вече възпитава в редица добродетели.

Втората стъпка бе „Бейби баскетбол - да спортуваме заедно”. В инициативата взеха участие близо 100 деца от подготвителните групи в детските градини на територията на града. Децата се запознаха с играта баскетбол, с определени технически елементи, забавляваха се.

„Играем баскетбол”е  спортен празник с най-малките трениращи, които са 7-8 годишни. Бяха отличени всички състезатели от представителните отбори, както и момчетата от подготвителните групи към клуба.

„Семейна среща на терена” си организираха 10 и 16-годишните баскетболисти с техните родители, а емоциите бяха много положителни и зареждащи.

Откритите тренировки, обхващащи различните възрастови групи и с цел овладяване на определени технични и тактически елементи, бяха проведени от главния методист към БФ Баскетбол - г-н Клечков и  Антонио Станков - треньор.

„Черешката на тортата” сред празничните прояви беше проведеният национален стрийтбол турнир на площад „Георги Измирлиев” на 6 и 7 юли, който обхвана над 250 състезатели в различни възрастови групи. За първи път участие взеха и 8 – 10-годишни състезатели, обособени в отделна група.  Отличната организация даде възможност да се проведе един от най-добрите турнири , а атрактивната  игра между  изключително силни противници създаде  невероятно зрелище.

Съдействие оказаха Община Горна Оряховица, „Захарни заводи”,„Лактима”, „Енел строй”, „Телнет” ,ресторант „Плевенчето”, фирма „Виктория”, а основна роля изигра фирма  „Бултраф” в лицето на Димитър Петков, който е и част от мъжкия състав на клуба.

„За съжаление не липсват и трудни  моменти в клуба през изтеклата година - промени в кадровия състав, спънки в организацията на държавните първенства, финансови затруднения, но благодарение на упоритостта на треньорския състав, подкрепата на УС, работата на състезателите, отдадеността им, невероятните им  родители, нашият клуб, надявам се, ще продължи своето развитие. И най-важен е пътят,по който  вървим към победите - да учим, да възпитаваме, да помагаме в развитието на децата, в изграждането им като личности.

Ваня Маринова, Лидия Костадинова, Цвятко Тръвнев, Митко Тончев - хората които дават от себе си, пренебрегват умората, а доста често и семейството си, но всички знаем, че тези лишения си заслужават именно заради нашите деца”, каза председателят на клуба Мариана Кушева.

Новият състезателен сезон започва на 12 октомври с официално картотекирани 70 състезатели в пет възрастови групи, а в двете подготвителните групи на ДЮШ тренират още 30състезатели.

Програмата по случай скромните ни 10 години ще приключи на 23 ноември в спортна зала „Никола Петров” в присъствието на редица спортни деятели, бивши и настоящи състезатели. Каним всеки, който обича баскетбола да се присъедини към нашия празник, призова Мариана Кушева.


Ключови думи
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати