Петък, 30 Сеп 2022
            
Общество

Ученици ще се състезават в Празник на знанието в Горна Оряховица

  09.10.2019 06:28
Ученици ще се състезават в Празник на знанието в Горна Оряховица

10 отбора от 6 училища от община Горна Оряховица ще се включат в Празник на знанието, който ще се проведе на 15 октомври. Празникът ще започне в 14.30 ч. пред Младежкия дом.
Инициативата се провежда за шеста поредна година и е посветена на здравословния начин на живот на младите хора. Целта е да се повиши нивото на здравните знания на учениците и да се формират у тях умения и навици за здравословно хранене, двигателна активност и начин на живот без употреба на алкохол и тютюневи изделия.
Организатори на Празника са Младежки дом - Горна Оряховица, РЗИ - Велико Търново, с подкрепата на Община Горна Оряховица.
Празникът включва образователни игри със състезателен характер. Участниците ще преминат последователно през 4 пункта, където отборите ще се оценяват на базата на показаните знания и умения по зададените теми. Състезателите ще подреждат храни на съответните места в хранителната пирамида; ще решават тест, свързан с тютюнопушенето, ще правят списък на полезни за здравето напитки и ще пишат послания с поставени алкоочила, които допълнително ги затрудняват, ще имат спортни игри и физически упражнения, с които ще демонстрират двигателната си активност.
Отборите ще се оценяват на базата на показаните знания и умения по зададените теми и по време, за което са изпълнили задачите.
Всички участници в Празника на знанието ще получат грамоти, кошници с плодове, а победителите и предметни награди, осигурени от РЗИ - Велико Търново и Община Горна Оряховица.


Ключови думи
Празник на знанието
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати