Четвъртък, 28 Мар 2024
            
Общество

Преподаватели от ВТУ проведоха занятия в Башкирския държавен университет

  08.10.2019 07:11
Преподаватели от ВТУ проведоха занятия в Башкирския държавен университет

Преподаватели от Великотърновския университет по традиция всяка есен провеждат занятия по български език и литература във Филологическия факултет на Башкирския държавен университет (гр. Уфа, Руска Федерация). Тази година лекции пред руските студенти изнесоха гл.ас. д-р Мая Ангелова-Анастасова и гл. ас. д-р Силвия Коева.
Пред колеги от Башкирския държавен университет двете преподавателки споделят: „Това е първото ни пътуване до Русия и Башкирия. Уфа е много красив град. През първите дни ни провървя с времето и успяхме да се насладим на красивите гледки към река Белая. Благодарение на колегите от Башкирския държавен университет посетихме класически концерт, къщата-музей на С. Аксаков, разгледахме експозицията „Гореща живопис“ и ходихме на хокей. Специално за нас беше организирана изложба на редки книги, посветени на България.
Впечатлени сме руските студенти, от тяхната отговорност и интерес към науката“.
Споразумението за сътрудничество между Башкирския държавен университет и Великотърновския университет е подписано през 2002 г. От тогава лингвисти от ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ ежегодно представят пред руски студенти резултатите от своите научни изследвания в областта на филологията.


Ключови думи
ВТУ
Последни
Седмицата
Анкета