Събота, 13 Мар 2021
            
Местни избори 2019

Явор Божанков: Единствено обещавам, че ще работя с чисто сърце

  06.10.2019 10:43
Явор Божанков: Единствено обещавам, че ще работя с чисто сърце

Явор Божанков, подкрепен от своето семейство, от цялата листа за общински съветници на коалиция „БСП за България“, АБВ, „Движение 21“ и от кандидатите за кметове на населени места, тръгна към изборна победа в Горна Оряховица.
Препълнен салон на читалище „Напредък“ посрещна на крака кандидатите. Пред тях бяха представени кандидатите за Долна Оряховица и селата Драганово, Поликраище, Първомайци, Правда, Крушето и Писарево, както и пълна листа с 33-ма кандидати за съветници.
„Със сигурност превъзхождаме опонентите с креативност, с талант и с чисти сърца. Моля ви за Вашето доверие. Не обещавам безплатни неща. Eдинствено обещавам, че ще работя с чисто сърце“. Така се обърна към своите симпатизанти Явор Божанков. В емоционално слово той говори за начините в Горна Оряховица да се постигне по-добър живот и много пъти получи бурни аплодисменти от залата.
 „В националната политика съм бил обект на натиск, заплахи, компромати и кал, заради своите действия и изказвания. Не ми тежат те, а мисленето, че всички са маскари, че всички били еднакви; че нищо нямало да стане. Това са думи на Бай Ганьо. В тази предизборна кампания трябва да отговорим с кого сме – с бай Ганьо или с неговия автор-идеалист – Алеко Константинов. Аз смятам, че в моя отбор сме на страната на разума“, каза Явор Божанков. Той заяви, че е наясно с предизвикателствата пред него. „Всички сме наясно какъв град беше Горна Оряховица, колко много млади хора имаше, колко бяха дълги опашките от млади хора пред киното. Виждаме и какво е в момента. Проблемите ни днес не са нито с пътищата, нито с бездомните животни нито с чистотата – те са последствията от  недоброто управление. Оттам идват всички наши грижи. Днешното управление се фокусира върху личния си интерес и интересът на един тесен кръг от фирми. Управлява се алчно. А други страдат. Решението е в хората. Хора компетентни, чисти, млади.  Можем да променим това – заедно с хората“, каза Божанков.
Предизборното събрание откри председателят на БСП Огнян Стоянов. „В изминалите три години чрез Вашия труд,  упоритост, сила и вярата в нас БСП стана водеща политическа сила в общината и е незаобиколим фактор, който ще бъде в управлението на община Горна Оряховица“, благодари на симпатизантите Огнян Стоянов. Той очерта приоритетите от платформата на местната коалиция. „Трябва да върнем славата на община Горна Оряховица като транспортно индустриален център. Новата администрация и новият кмет да бъдат готови да отговорят на тези предизвикателства и чрез европейските средства да дадат нов тласък на развитието на нашата община. Горна Оряховица да е добро място за инвестиции. Всеки помни общината с много фабрики, много заводи и много работни места. Оформянето на модерни индустриални зони е наш приоритет, защото работните места дават доходите, дават по-доброто качество на живот. Проблемите с инфраструктурата ще решаваме всеки ден, а не два месеца преди следващите избори. За решаването на тези сериозни задачи, ние трябва да имаме добър кмет. Имаме такъв човек и това е Явор Божанков - борбен, подготвен, ерудиран“, заяви Стоянов и подчерта, че зад гърба си има силен отбор от професионалисти, с чисти биографии.
„Изградихме силна коалиция в името на това да дадем по-добро управление на общината. Ние сме по-добрата алтернатива“, каза Стоянов.
Коалиционните партньори от АБВ и „Движение 21“ също подкрепиха кандидата за кмет.
„Ние от „Движение 21“ не сме доволни от положението, не мислим, че то е достойно за живота, който живеем. Нужна ни е Вашата подкрепа и се надяваме, че заедно с вас ще можем да постигнем победа“, каза областният председател Милен Маринов
„Нашата коалиция беше създадена с много разум и много мъдрост. С нея ние отправихме едно дългоочаквано послание, че на 27 октомври ще покажем правилния път, по който трябва да вървим. Имам пълна вяра, че ние ще имаме кмет на общината, най-голяма група съветници и кметове на населени места. Лицата на тази промяна Огнян Стоянов и Явор Божанков са политиците, които ние очакваме и искаме да виждаме. Такива млади мъже ще доведат до тази промяна“, допълни и лидерът на АБВ в областта адвокат Николай Илчев.
„Дошло е време за промяна и да се отърсим от страха. Община Горна Оряховица трябва да се развива по-добре, да остават нашите деца, нашите родители да живеят спокойно и да има просперитет за всички ни“, каза народният представител Валентин Ламбев.
На стилна музикална програма с участието на местни горнооряховски таланти за финал на концерта заложи щабът на Явор Божанков.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 


Ключови думи
Явор Божанков
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати