Неделя, 14 Мар 2021
            
Местни избори 2019

Жителите на кв. „Варуша“ посрещнаха кандидата за кмет Весела Лечева с куп нерешени проблеми

  03.10.2019 13:07
Жителите на кв. „Варуша“ посрещнаха кандидата за кмет Весела Лечева с куп нерешени проблеми

До върха на един от най-емблематичните квартали във Велико Търново „Варуша“ се качи кандидатът  за кмет на коалиция „БСП за България“, АБВ, „Движение 21“ на  Община Велико Търново Весела Лечева. Заедно с нея  бяха и  двама от  кандидатите за общински съветници Петко Тюфекчиев и Валерия Дончева. Тримата се разходиха по ремонтираните неотдавна улици, както и по тези, за които средствата не са достигнали и се срещнаха с жители на красивия квартал.
„Инфраструктурата на квартала е в изключително тежко състояние и това води до обезлюдяването му, защото младите семейства напускат къщите си, за да отидат да живеят на по-човешко място. До тук линейки и пожарни коли трудно стигат, такситата отказват да се качват, градски транспорт няма. Направиха приоритетно най-вече улиците, които водят до Американския колеж „Аркус“, обясняват хората. И настояват Весела Лечева да започне мандата си с ремонт на ремонтираните улици, заради безобразното изпълнение, за което бяха похарчени над 4 млн. лв.
Хората казаха още, че са приели с разбиране неудобствата по време на ремонтните дейности и сигнализирали за некачествената работа.
„13 улици останаха извън проекта и една от тези улици е основната в квартала. Трябваше да получим още 5 млн. лв. от Министерството на регионалното развитие, но пари така и не дойдоха и хората, които живеят тук, чакат зимата със страх“, признава Валерия Дончева, която е израснала в този квартал и като общински съветник през последните четири години, има няколко питания за инфраструктурата на „Варуша“.
Кварталът продължава да е с най-тежката инфраструктура, аптека няма, работят само две квартални бакалии и често, за да напазаруват, хората трябва да слязат до града. Липсата на градски транспорт обаче остава един от най-сериозните проблеми за жителите на стария търновски квартал, които признаха, че вече са се нагледали на електробуси, които се качват по веднъж на четири години при тях, правят туристическа обиколка на квартала и не се връщат.
„Тъжно е, че този толкова красив и най-емблематичен за Велико Търново квартал, е и най-изоставен. Да не забравяме, е Велико Търново, освен център има и квартали, а този трябва да запази автентичността и духа си, защото пази много история. Ако работят заедно, местната и изпълнителната власт могат да намерят решение и средства, с които да бъдат ремонтирани и останалите извън проекта улици“, категорична беше Весела Лечева.
Купуването и продаването на гласове е престъпление!


Ключови думи
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати