Понеделник, 26 Сеп 2022
            
Други

Отборът на търновската Пътна полиция е пети в Националния конкурс „Пътен полицай на годината“

  30.09.2019 11:26
Отборът на търновската Пътна полиция е пети в Националния конкурс „Пътен полицай на годината“

Пето място в отборното класиране зае отборът на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – В. Търново в националния конкурс „Пътен полицай на годината“, който се проведе на 27, 28 и 29 септември в Плевен. Областната дирекция бе представена от младши автоконтрольорите Юлиян Николов и Георги Василев. Със специална награда от Съюза на българските автомобилисти бе удостоена Областната дирекция, по повод добрата работа с децата и изградената специализирана площадка за пътна безопасност в с. Балван. Наградата получи началникът на сектора Радостин Върбанов.
Конкурсът се провежда за 27-ми път. В него сили мериха 64 пътни полицаи от всички областни дирекции на МВР в страната. Старт на състезанието даде министърът на вътрешните работи Младен Маринов.
Участниците се състезаваха в дисциплините теоретичен изпит по специализирана подготовка, стрелба с пистолет, оказване на първа долекарска помощ, майсторско управление на мотоциклет и управление на автомобил. Пътен полицай на годината стана Марин Кондов от ОДМВР - Добрич. След него в индивидуалната надпревара се подредиха Румен Евтимов от ОДМВР - Перник и Иван Иванов от ОДМВР - Ловеч.
В отборното класиране първи са служителите от ОДМВР - Добрич, след тях са представителите на ОДМВР - Шумен, а на трето място е отборът на ОДМВР-Перник.
Наградите на победителите бяха връчени на официална церемония. На нея присъстваха зам.-ректорът на АМВР комисар доц. д-р Добромир Доков, директорът на ОДМВР - Плевен старши комисар Красимир Начев, зам.-председателят на Държавната агенция "Безопасност на движението по пътищата" Анжелина Тотева, изпълнителният директор на ИААА инж. Бойко Рановски, зам.-генералният директор на БЧК д-р Надежда Тодоровска и Светослав Кръстев от СБА.


Ключови думи
Пътна полиция
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати