Вторник, 16 Мар 2021
            
Местни избори 2019

Весела Лечева тръгна към победата подкрепена и от Корнелия Нинова

  29.09.2019 19:39
Весела Лечева тръгна към победата подкрепена и от Корнелия Нинова

Кандидатът за кмет от коалиция „БСП за България, АБВ, Движение 21“ Весела Лечева тръгна към победата на 27-ми октомври. Тя беше подкрепена лично от председателя на НС на БСП Корнелия Нинова, която пристигна в старата столица за старта на предизборната кампания.
Нинова участва в откриването на предизборния щаб на левицата, който се намира на главната улица Васил Левски, непосредствено до фризьорския салон. Тя и кандидатът за кмет Весела Лечева преминаха пеш през центъра на Велико Търново, за да стигнат до хана Хаджи Николи, където социалистите официално дадоха старт на предизборната кампания. Дворът на историческия хан се оказа тесен, за да посрещне всички желаещи, дошли да пожелаят успех на Лечева, кандидатите за общински съветници и кандидатите за кметове на населени места.
С поздрав към всички се обърна областният председател на АБВ Николай Илчев, който пожела късмет на кандидатите и призова на 27-ми октомври всички да гласуват с номер 71 в бюлетината.
„Благодарение на разума и мъдростта се явяваме в този коалиционен вариант. Вярваме, че отправяме точно и много ясно послания към левите избиратели. Ние знаем, че кандидатите, които заставаме с лицата си пред великотърновци, ще работим отговорно, защото нашата цел е в края на тази кампания ние да имаме кмет на общината, най-много общински съветници и кметове на населени места. Наясно сме и с това кой стои срещу нас. Срещу нас има една добре смазана машина за избори. Машина, която добре владее корпоративния и административен вот. Добре манипулира и използва демагогията като основен прийом за правене на избори. Ние обаче не се притесняваме от това. На великотърновските избиратели заявихме, че ще водим честна, откровена и почтена кампания“, сподели Николай Илчев.
Пред всички бяха представени и кандидатите за кметове на населените места от коалиция „БСП за България, АБВ, Движение 21“. Румен Гърбов за Церова Кория, Кирил Кирилов за село Пчелище, Ваня Бижева за Леденик, Надежда Димова за Присово, Ангел Калбанов за Ресен, Маргарита Сърменова за Самоводене, Събка Илиева за Дебелец и Сергей Стойков за Килифарево бяха бурно аплодирани. От името на бъдещите кметове думата взе Сергей Стойков.
„Ние сме основата на пирамидата наречена общинска управа. Ние сме тези, които са близо до проблемите и тези, които могат да ги решат. Нашето задължение е постоянно да повишаваме качеството на живот в населените места. Пожелавам на всички, след изборите, да се поздравим с победата и думата „кандидат“ да отпадне и да станем кметове“, обърна се към всички Сергей Стойков.
В силния отбор на Весела Лечева неизменна част заемат и кандидатите за общински съветници, които бяха представени пред гражданите в хана Хаджи Николи. Социалистите се явяват с пълна листа от 37 души, която е съчетание на опит, младост и креативност.
А емоционална в своето изказване беше Весела Лечева, която започна речта си с благодарност към всички, които са й помогнали да се изгради като спортист и човек.  
„Много хора ме познават с моите успехи, с моите медали, със световните ми рекорди, с това, че съм обявявана и за стрелец на ХХ век. Тук е моят баща и моят треньор. Тук в Търново са моите първи учители, възпитатели, треньори и близки приятели, които буквално ме водеха за ръка и ме формираха като характер. Формираха ме със силна воля, да успявам и да постигам целите си, но много хора не знаят, че зад това се крият много труд и много лишения. И много силно желание да бъдеш най-добрия. Днес нашите опоненти казват: Весела няма опит, Весела не е от Търново, защо й е кметското място, след като е народен представител. Весела Лечева няма нужда нито от топло място, нито от слава, имам ги и двете. Весела Лечева е позната великотърновка, няма нужда да го доказвам. Весела Лечева е човек, отдаден да прави и да съзидава. Аз искрено ви го обещавам, аз ще се боря с цялото си сърце да не ви разочаровам и да не предам великотърновци. 25 години спортна кариера, това е огромен житейски опит. Всеки ден да преодоляваш предизвикателствата. Годините в Народното събрание, моите участия в законодателната дейност, 4 години като председател на ДАМС. Мога да кажа, че създадох програми, които и до днес се ползват от спортните клубове във Велико Търново. И все още  златният олимпийски медал не е повторен в следващите ръководства“, сподели в речта си Весела Лечева. Тя подчерта, че опонентите от ГЕРБ ще цитират много цифри и усвоени ресурси. По думите й обаче усещането на хората е, че всичко това е имитация. Тя даде за пример построеното до момента, което вече се руши.
„Управлението изисква да прогнозираш, да анализираш и да направляваш процеси. Да създаваш и да съзидаваш политики и идеи, за да дадеш път на можещите. Днес Велико Търново има нужда от истински градивен растеж, от всеки великотърновец, да бъдат решени всички инфраструктурни проблеми. Осем години нашите опоненти се справиха само с най-лесните, а най-трудните оставиха на нас. Затова аз обещавам да свърша всичко онова, което те не успяха за осем години“, допълни още Весела Лечева. В тази връзка тя беше категорична, че ГЕРБ няма да спечелят изборите, защото хората нямат време да чакат. По думите й постоянно изтича човешкият капитал, а младите хора напускат общината. Тя подчерта още, че основните опоненти на левицата се хвалят с туризма, чието състояние обаче не е на очакваното ниво.
„Днес Велико Търново трябва да бъде модерен европейски град. Нека не пилеем времето на търновци и да дадем надежда на всички млади, които ще градят за Велико Търново. Защото Търново е велико заради славата и заради предците ни. Но пред нас днес е отговорността какво ще завещаем на бъдещите поколения. Велико Търново трябва да е велико заради действията ни,  защото можем да съзидаваме и сме готови да се отдадем на тази кауза“, обърна се към великотърновци Весела Лечева.
Силна подкрепа за нея показа и председателят на НС на БСП Корнелия Нинова, която поздрави жителите на общината с възможността да изберат бъдещия си кмет в лицето на Весела Лечева.
„Скъпи жители и гости на Велико Търново, стоим заедно на едно знаково място за града и България. Хан Хаджи Николи е символ на родолюбие. Защото един българин е дал богатството си за свободата и борбата за независимо църква. Това място е символ за градеж, защото е едно от най-добрите постижения на Кольо Фичето. Тук е имало фабрика и тържище на български производители, но и борса на европейски стоки. Било е център на духовност и култура. Събрали сме се на 50 кв. метра, в които е събрано всичко за България- градеж, духовност и българщина. Но нека тази история да не бъде само история от миналото, това е дълг към нас, към вас, Търновци- да възродите величието на България, достойнството на българския народ, българщината, българската икономика и производство и да бъдете мост към Европа. Да бъдем равноправни с останалите европейски народи. Знам, че великотърновци го могат, защото го носите в кръвта си, то е вродено, поколения наред величие на България. И ви пожелавам и чрез тези избори да го направим. Една от вас- Весела Лечева може да бъде част от тази общност. Подаваме ви ръка, заедно да го направим за Търново. Тя прослави името на България като шампион, вярвам, че ще прослави и Велико Търново. Единственото, за което съм тъжна е, че ще ми липсва една от моите упори в парламента. Но тя няма да може да свърши всичко сама, без екип. Нашите кандидати за общински съветници и кметове на населени места са авторитети, професионалисти и честни хора. Това са хора, които ще работят, така че да подредят общината и за добруването на хората“, сподели в речта си Корнелия Нинова. Тя пожела на всички в края на кампанията всички да се поздравят с успех.
„Пожелавам на 27-ми да се съберем отново и да обявим победата и началото на връщането на величието на старата столица, на достойнството на българския народ и българщината“, каза още Корнелия Нинова.

Гласувайте

                                    71

за кмет

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!


Ключови думи
Корнелия Нинова Весела Лечева БСП
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати