Понеделник, 03 Oct 2022
            
Общество

Стопанска академия „Д. А. Ценов” е приета за член на Българския форум на бизнес лидерите

  26.09.2019 09:53
Стопанска академия „Д. А. Ценов” е приета за член на Българския форум на бизнес лидерите

Стопанска академия „Димитър А. Ценов” в Свищов стана член на Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ). На заседание на УС ректорът доц. д-р Иван Марчевски представи свищовското висше училище и запозна членовете на УС с мотивите на Академията да заяви желанието си за членство в авторитетната организация. Сред тях е убедеността, че изграждането на лидерите трябва да започва от студентската скамейка, че досегът до знанията и опита на мениджъри с име в бизнеса ще подпомогне младите хора в изграждането им като бъдещия елит на нацията, че запознаването с принципите на социално отговорното поведение и етичните бизнес стандарти е най-добре да се прави от тези, които са го наложили в организациите си.
Според ректора на Академията, членството във Форума на българските бизнес лидери е и предпоставка за съвместно организиране на майсторски класове, семинари за студентите, привличане на гост-лектори и съвместна работа по проекти между фирмите от организацията и свищовската академия. Всички присъстващи членове на борда единодушно одобриха присъединяването на Стопанска академия „Д. А. Ценов” и тя стана второто висше училище в България, членуващо в лидерския форум.
Основан от 12 водещи мултинационални компании и неправителствени организации, БФБЛ е официално открит на 6 ноември 1998 г. в София от бившия Президент на Р България Петър Стоянов и Негово кралско величество Принца на Уелс. Лидерският форум обединява организации със споделени ценности, които развиват бизнеса си по отговорен, прозрачен и етичен начин. Ангажира и приобщава ключови фигури от политиката, бизнеса, дипломацията, неправителствения сектор и медиите, за да работят заедно за трайна и положителна трансформация на икономическата и обществена среда у нас. Мисията на организацията е свързана с превръщането на страната ни в още по-добро място за инвестиции, работа и живот чрез въвеждане на етични бизнес стандарти, насърчаване на отговорни и устойчиви корпоративни практики, стимулиране на диалога между всички заинтересовани страни.
С писмо до ректора на Стопанската академия, изпълнителният директор на БФБЛ Георги Руйчев изрази убедеността си, че членството на свищовското висше училище ще е от особено значение за организацията, обединяваща над 100 водещи български и международни компании и индивидуални членове, които ценят и прилагат принципите на отговорното и етично бизнес поведение.


Ключови думи
Стопанска академия
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати