Неделя, 02 Oct 2022
            
Политика

Осем кандидати спорят за кметското място в Горна Оряховица, сред тях и майсторът от Шао Лин Виктор Азманов

  24.09.2019 14:53
Осем кандидати спорят за кметското място в Горна Оряховица, сред тях и майсторът от Шао Лин Виктор Азманов

Осем кандидати за изборите за общински кмет регистрира ОИК в Горна Оряховица до 17 часа на 24 септември. Осем добре познати имена – седем от които и напълно очаквани. Известна доза на изненада внесе кандидатурата на Виктор Азманов, издигната от коалицията „Алтернатива на гражданите”.

За майстора на източни бойни изкуства, известен като Белия Буда, се знаеше, че е вдъхновител за създаването на гражданска листа, която ще участва в изборите чрез регистрацията на коалицията от малки партии „Алтернатива на гражданите”. Коалицията обединява ПП „Движение за социален хуманизъм“, ПП „Българска партия Либерали“, ПП „Възраждане и Отечество“, ПП „Българската левица“ и ПП „Зелена партия“. От тях само „Движение за социален хуманизъм” има някакво присъствие в Горна Оряховица и лидерката му Ваня Василева намира място в листата. Участието на Азманов като кандидат за кмет и водач на листата обаче до голяма степен е изненада. В листата има доста интересни личности – в челото са бивши съветници като Трифон Димитров, Иван Момъков, Цветомил Ненков, но много силно е представено лекарското съсловие в Горна Оряховица, а има интересни фигури от различни сфери.

Очакваните кандидати са по реда на регистрацията Стефчо Алипиев от ДПС, Явор Божанков от „Коалиция за България – БСП, АБВ и Движение 21”, Людмила Илиева от „Демократична България – обединение”, инж. Добромир Добрев от ГЕРБ, инж. Йордан Михтиев от „Движение Заедно за промяна”, Кирил Кирилов от ВМРО и Петър Гайдаров от коалиция „СДС, Воля, БЗНС, Глас народен”.

В изборите за общински съветници са регистрирани 11 листи. Освен партиите и коалициите, които номинират общински кмет, в борбата за ОбС влизат още ЗС „Александър Стамболийски”, „Атака” и БСДП.


Ключови думи
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати