Понеделник, 15 Мар 2021
            
Политика

Явор Божанков и силен отбор за победа регистрира коалиция „БСП за България“ – АБВ - Движение 21 в Горна Оряховица

  24.09.2019 12:34
Явор Божанков и силен отбор за победа регистрира коалиция „БСП за България“ – АБВ - Движение 21 в Горна Оряховица

Със заявка за убедителна победа „БСП за България“ регистрира кандидати за всички видове местни избори в Горна Оряховица. Явор Божанков е кандидатът за кмет на община, издигнат от местната коалиция, която социалистите създадоха с АБВ и „Движение 21“.
Пълна листа с 33-ма кандидати за общински съветници издига коалицията. Доказани професионалисти и всеотдайни личности съставят листата. Десет от кандидатите в нея са под 40-годишна възраст. 12 са жените, четири са местата за коалиционните партньори. В нея са вплетени познанията на хора с опит в местната власт и експерти от различни сфери.
„Това е моят силен отбор. С него ще управляваме прозрачно, компетентно и честно. Заслужаваме добро място за живеене. Качествени пътища, подредени зелени площи, чистота, добро здравеопазване и образование. Имаме дългосрочна визия как да успеем“, каза след регистрацията кандидатът за кмет Явор Божанков.
Документи за регистрацията на кандидатите подадоха председателите на трите формации в коалицията – Огнян Стоянов, Николай Илчев и Милен Маринов.
Водач на листата за общински съветници е Огнян Стоянов, общински председател на БСП. Втори е бившият областен управител инж. Георги Рачев, следван от педагогът и настоящ общински съветник инж. Павлинка Николова. Ендокринологът д-р Ренета Гонгалова е четвърта, а пети е Пламен Стоянов – мениджър в местна фирма. Бившият директор на РИОСВ Елена Григорова е шеста, електроинжeнерът и управител на частна фирма инж. Михаил Ченков е седми, следван от лесоинжeнера Светла Зарева. Челната десятка се допълва от строителния проектант инж. Антон Паричев и Емилян Миланов от „БДЖ Товарни превози“, представител на коалиционния партньор АБВ.  
За коалиционни партньори са и следващите две места в листата – единадесети е Милен Маринов от „Движение 21“, а 12-ти е Владимир Григоров от „Нова зора“, организатор на традиционния вече конкурс за младежко техническо творчество в Горна Оряховица.
Областният председател на „Младежкото обединение“ в БСП Габриела Шилкова е тринадесета. Фелдшерът от Спешна помощ и дългогодишен лекар на ОФК „Локомотив“ (Г. Оряховица) Мария Марков е четиринадесети. Марияна Николова, собственик на магазин, е петнадесета, следвана от Емилия Иванова, ADR консултант. Настоящите общински съветници инж. Ангел Йорданов и Веселин Хаджигеоргиев са седемнадесети и осемнадесети. Фармацевтът Милена Стоянова е деветнадесета.
На двадесета позиция е вторият представител на АБВ – Марин Богомилов – председател на земеделската кооперация „Росица“ в с. Поликраище. Специалистът вътрешни болести и кардиология д-р Гинка Маринова-Рачева – началник на Трето вътрешно отделение в МБАЛ „Свети Иван Рилски“ в Г.Оряховица  е двайсет и първа. Земеделският производител Даниел Божанков е двайсет и втори. На двайсет и трето място е счетоводителят Лъчезара Тодорова. Секретарят на читалището в с. Първомайци Теодора Миновска е двайсет и четвърта.
Листата продължава с Йордан Чейреков – артист МДТ „Константин Кисимов“ (В. Търново), хореографа Николай Корчев, влаковия диспечер Евгени Бузов, мениджъра Стефан Радиков, специалиста по социални дейности Маринела Костадинова, археолога Горан Динев, полковник Неделчо Неделчев - член на УС на СОСЗ, Васил Иванов и строителя Милен Ников.
„БСП за България“, АБВ и „Движение 21“ издигат кандидати в седем населени места. В Долна Оряховица коалицията издига Станимир Първанов, който е служител на ВиК „Йовковци“. За Драганово кандидат е инж. Соня Илиева, в Поликраище – Пеньо Нацкин, за Първомайци – Румен Каращранов, за Правда – Васил Иванов, за Крушето – Игнат Денев и за Писарево – Петко Петков.


Ключови думи
БСП
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати