Петък, 30 Сеп 2022
            
Общество

Интерактивна карта ще посочва местата с проблеми във Велико Търново

  24.09.2019 12:28
Интерактивна карта ще посочва местата с проблеми във Велико Търново

Интерактивна карта, на която и гражданите на Велико Търново ще могат да посочват и да сигнализират за проблеми в града, ще заработи през ноември. Тя ще може да се вижда от кмета и заместниците му,  за да реагират. Специален отдел от специалисти ще обработва информацията.
 Първоначалното събиране на данни, например за дупки по улиците, неизвозен боклук или запушени шахти, ще стане, като на училищните автобуси бъдат монтирани камери. По маршрута тези камери ще улавят нередностите, а снимките, които те направят, ще бъдат изпращани на платформата. Полека-лека с такива камери ще бъдат оборудвани такситата и колите от градския транспорт.
Гражданите също ще могат директно да изпращат сигнали на сайта. На него или на изпратена жалба задължително ще има резолюция, към кой отдел в Общината са препратени. Ще бъде посочвано и името на служителя, който отговаря за тях. Всеки гражданин ще получава отговор до къде се е придвижил сигналът му и дали въпросът, който го вълнува, е в компетенцията на Общината.  
 Интерактивната карта е част от концепцията „Умен град”. Хубавата инициатива съобщи днес кметът Даниел Панов на среща с журналисти в края на мандата. Идеята заимствал при посещение в Израел миналата година и от тогава се работи по нея.
До тази вечер инж. Даниел Панов ще бъде кмет, а от утре е в отпуск, за да провежда предизборната си кампания. Щафетата поема Снежана Данева – Иванова, която ще бъде временно изпълняващ длъжността кмет на старата столица.
Ана Райковска 


Ключови думи
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати